Info

(P) Vezi cum evoluează lucrările la cea mai mare investiţie în real estate din vestul ţării!

Autor: Publicitate

09.11.2018, 08:00 3337

La Timişoara, continuă lucrările de construcţie a primului proiect mixt din vestul ţării, una dintre cele mai spectaculoase investiţii în real estate din România. Ansamblul Openville, dezvoltat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, în jurul actualului Iulius Mall, va reprezenta un district urban integrat, cu multiple facilităţi. Zone de relaxare, un parc, spaţii moderne de lucru, restaurante tematice, concepte noi de cafenele, noi branduri şi săli de evenimente sunt o parte dintre elementele prin care timişorenii vor avea parte de experienţe cosmopolite, la ei acasă.

Realizat în două etape, dintre care prima în curs de finalizare, ansamblul Openville va aduce schimbări importante în centrul Timişoarei, unde va crea un pol de business şi o destinaţie de lifestyle unică. Openville va include, la finalul ambelor faze, nu mai puţin de şapte clădiri de birouri, 450 de magazine, un parc de 50.000 mp, 10 săli de evenimente, conceptul de cinema VIP, cea mai înaltă clădire din România, o grădiniţă şi o şcoală primară în limba engleză, precum şi 4.068 de locuri de parcare.

Parc, cinema VIP, noi branduri şi săli de evenimente

Lucrările sunt avansate la noul corp de clădire prin care se extinde zona comercială din Iulius Mall. Aici se vor regăsi noi branduri, cum ar fi primele Zara Home şi Oysho din Timişoara, magazine mai spaţioase ale unor retaileri deja prezenţi în mall, cafenele şi restaurante amenajate tematic şi trei săli de evenimente. Tot aici, va funcţiona prima grădiniţă şi şcoală primară în sistem britanic, din Timişoara.

În plus, cinematograful Cinema City din Iulius Mall se va extinde până la 12 săli şi le va aduce timişorenilor, în premieră, noul concept de cinema VIP: cină şi film, în sistem ultra all inclusive.

Zona de retail din Openville va fi ancorată de un parc, care va fi realizat peste parcarea subterană la care lucrează, în prezent, constructorii. Timişorenii vor avea ocazia să petreacă mult timp în aer liber, datorită opţiunilor de divertisment pe care le vor găsi aici: de la carusel pentru copii, patinoar, lac şi piaţete pentru evenimente şi târguri, până la cafenele şi restaurante.

52.000 mp închiriabili, în cea mai înaltă clădire de birouri din România

Dezvoltatorii ansamblului Openville vor construi în oraşul de pe Bega cea mai înaltă clădire de birouri din România. Lucrările la United Business Center 0 (UBC 0), care va avea 155 de metri, au început în primăvară şi presupun amenajarea unei suprafeţe de birouri de peste 52.000 mp închiriabili. UBC 0 va fi un veritabil proiect mixt pe verticală, care, pe lângă spaţii office, va include magazine, cafenele şi restaurante la parter, iar la etajul întâi, săli de evenimente dedicate zonei corporate. Suprafeţele pe fiecare nivel vor ajunge la cel puţin 2.000 mp, fiind spaţii flexibile, fără coloane interioare şi cu multă lumină naturală, care pot fi partiţionate astfel încât să se adapteze cerinţelor clienţilor.

După cele două clădiri office finalizate în 2017, de peste 31.000 mp şi închiriate 100%, urmează livrarea celui de-al treilea imobil. UBC 3 va avea 19.000 mp, iar printre chiriaşi se numără companiile NTT Data şi Visma Software. Clădirea va fi finalizată anul acesta, iar la parter angajaţii vor avea la dispoziţie cafenele, restaurante şi servicii.

Clădirile office UBC oferă numeroase beneficii, datorită vecinătăţii cu Iulius Mall, angajaţii având acces la sute de magazine, food court, restaurante, fitness center, cinema multiplex, servicii diverse, clinici medicale, saloane de înfrumuseţare, curăţătorie, agenţii de turism etc.

Infrastructură rutieră modernizată

Ansamblul Openville va fi uşor accesibil datorită investiţiilor realizate în infrastructura rutieră din zonă. În primăvară, s-a dat în folosinţă prima parcare supraetajată din Timişoara, cu peste 910 locuri, iar acum se lucrează la o nouă parcare subterană. Aceasta va avea 580 de locuri, dispuse pe două niveluri.

O altă lucrare de anvergură se desfăşoară în perimetrul unde se construieşte un pasaj auto subteran, care va traversa ansamblul Openville de la est la vest şi va fluidiza traficul din zonă. Costurile vor fi suportate de dezvoltator, iar investiţia va fi donată municipalităţii.

Prima etapă a ansamblului Openville va include: 47.000 mp de retail, 50.000 mp de spaţii office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp în construcţie (UBC 0), parcul, pasajul auto şi 4.068 de locuri de parcare.

Proiectul presupune o investiţie în valoare de peste 220 milioane de euro, cea mai mare din vestul ţării, în domeniul imobiliar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO