Info

(P) Vox Technology Park, ‚birourile viitorului’ din Timişoara, închiriate peste 50%

(P) Vox Technology Park, ‚birourile viitorului’ din...
16.11.2016, 07:00 3086

Vox Technology Park, cea mai modernă şi nouă clădire de birouri aflată în dezvoltare în Timişoara, a ajuns la un grad de închiriere de peste 50%, mai multe companii alegând să îşi desfăşoare activitatea în proiectul care va redesena piaţa forţei de muncă din vestul ţării.

„Interesul pentru spaţiile de birouri moderne este foarte ridicat în Timişoara şi suntem în discuţii cu mai multe companii care doresc să se relocheze sau să preia un spaţiu în Vox Technology Park. În plus, piaţa locală a forţei de muncă trece printr-un deficit de specialişti, iar sediul şi spaţiul de lucru nu mai reprezintă doar o carte de vizită pentru companii, ci şi o modalitate de retenţie a angajaţilor, care vor activa într-un mediu de lucru modern şi plăcut. Când angajaţii tăi prosperă, şi business-ul prosperă”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Technology Park va cuprinde o suprafaţă închiriabilă de peste 26.000 de metri de metri pătraţi, urmând a fi livrat la finalul anului viitor. Proiectul va oferi cea mai mare suprafaţă închiriabilă pe etaj din Timişoara, de până la 3.500 de metri pătraţi - un avantaj competitiv pentru companii, care vor avea astfel posibilitatea de a-şi dezvolta activitatea şi a-şi mări echipa fără costuri operaţionale suplimentare.

Până în prezent, mai multe companii au închiriat peste 50% din proiect, printre care STB, o companie software din Olanda, care va prelua 6.000 de metri pătraţi, IQues din SUA, iar o companie românească va prelua un spaţiu de peste 1.000 de metri pătraţi.

Vox Technology Park va fi cel mai modern proiect de birouri din regiune, urmând să ofere facilităţi unice la nivel naţional. Proiectul va dispune de o parcare subterană generoasă, care va cuprinde locuri de parcare cu staţii pentru încărcarea maşinilor electrice şi spaţii pentru biciclete, precum şi vestiare cu duşuri pentru biciclişti - o facilitate unică în Timişoara. În plus, o altă caracteristică high-tech a proiectului va fi posibilitatea de identificare biometrică la accesul în clădire prin scanarea amprentei sau recunoaştere facială, pentru maximă siguranţă.

Noua clădire va include şi o zonă comercială la parterul celor două corpuri de clădire, o sală de fitness dedicată celor care îşi vor desfăşura activitatea în noul proiect, mai multe săli de conferinţe, restaurant, cafenea şi o terasă suspendată, unde angajaţii vor putea să se relaxeze şi să lege noi legături. În plus, proiectul a fost desenat ţinându-se cont de o multitudine de ingrediente necesare pentru crearea unui mediu propice dezvoltării, de la compartimentarea inteligentă a spaţiilor, la nivelul de zgomot, temperatura optimă sau amplasarea spaţiilor de birouri, astfel încât acestea să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.

„Am conceput proiectul luând în calcul cerinţele companiilor din sectorul IT&C, de la circuitele electrice, la facilităţile specifice pentru cei care activează în industrie. Vox Technology Park reprezintă un proiect al viitorului, atât pentru companiile din regiune, cât şi pentru angajaţii tineri, care vor avea astfel ocazia să lucreze în condiţii similare celor din marile hub-uri tehnologice din vestul Europei sau din SUA”, mai afirmă Virgil Tornoreanu.

Omul de afaceri deţine şi compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe şi aplicaţii pentru companii internaţionale şi diverite instituţii publice din vestul Europei, precum Serviciul de Paşapoarte din Olanda, fiind şi resellerul autorizat Apple Vox Store în România.

Werk Property Group, dezvoltatorul Vox Technology Park, face parte din grupul de companii Werk, care a dezvoltat în ultimii ani în Timişoara peste 800 de apartamente şi zeci de mii de metri pătraţi de hale industriale, spaţii hoteliere şi de birouri.

Vox Technology Park, office@voxtechnologypark.ro, +40 756 051 041

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO