Media & Advertising

Actorul Michael Clarke Duncan a murit la vârsta de 54 de ani

Actorul Michael Clarke Duncan a murit la vârsta de 54 de ani

Autor: Florin Badescu

04.09.2012, 10:50 8412

Michael Clarke Duncan a murit la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, a precizat logodnica sa, actriţa Omarosa Manigault, într-un comunicat emis de agentul de presă al actorului şi citat de Reuters.

Artistul suferise un infarct pe 13 iulie, în urma căruia "nu şi-a revenit niciodată complet", a spus agentul său de presă Joy Fehily.

Vocea profundă şi statura impunătoare l-au ajutat să aibă o prezenţă consistentă pe marele ecran. În tinereţe, Duncan a săpat şanţuri pentru o companie de gaze din Chicago, iar apoi s-a mutat la Los Angeles pentru a deveni actor.

A primit mai întâi câteva roluri mici, de bodyguard şi de recuperator de bani, în cinema şi televiziune, înainte de a primi un rol în superproducţia "Armageddon - Sfârşitul lumii?" din 1998.

A urmat un rol mult mai consistent în drama din universul penitenciarelor americane "Culoarul morţii/ Green Mile" (1999), în care a jucat alături de Tom Hanks. Duncan a interpretat în acest film rolul unui puşcăriaş, deţinător al unor puteri magice, din cauza cărora a fost condamnat la moarte pentru două crime pe care nu le-a comis.

Pentru performanţa din acest film, Michael Clarke Duncan a fost nominalizat la Oscar şi Globul de Aur.

S-a remarcat apoi în alte câteva pelicule de succes, precum "Planeta maimuţelor" (2001), "Regele Scorpion" (2002), "Daredevil" (2003) şi "Sin City" (2005). Duncan şi-a împrumutat vocea şi pentru un personaj din filmul de animaţie "Kung Fu Panda" (2008).

În 2012, actorul american a apărut în câteva episoade din serialul poliţist "The Finder", produs şi difuzat de postul Fox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO