Media & Advertising

Afacerile CME au crescut cu 17% anul trecut, iar profitul operaţional cu 56%

 Afacerile CME au crescut cu 17% anul trecut iar profitul operaţional cu 56%

Autor: Cristian Hostiuc

22.02.2012, 09:38 610

Grupul american de televiziune CME-Central European Media Enterprises, care deţine în România compania Pro TV, a raportat pentru anul trecut o creştere a veniturilor de 17%, până la 864,8 milioane dolari şi o majorare a profitului operaţional (OIBDA) cu 56%, până la 167 milioane dolari.

In trimestrul al patrulea al anului 2011, veniturile au fost de 276,9 milioane dolari, în creştere cu 8%, în timp ce profitul operaţional a urcat cu 25%, până la 81,2 milioane dolari.

"Într-un an dificil, ne-am ţinut promisiunile: veniturile noastre au crescut cu 17%, profitul operaţional s-a majorat cu 56% şi fluxul nostru de cash s-a îmbunătăţi cu 96%. Am fost mai buni decât pieţele unde activăm datorită implementării cu succes a noului nostru model de business: un singur conţinut, multiple canale de distribuţie. Ne-am menţinut poziţia noastră de lider în fiecare ţară şi ne-am redus costurile. Am poziţionat compania pe un drum solid pentru creştere,veniturile noastre provenind nu numai din advertising ci şi din distribuţia digitală a conţinutului. În 2012 ne vom concentra pe reducerea gradului de îndatorare, întărirea poziţiei de lider şi impulsionarea noilor motoare de creştere a veniturilor", a declarat Adrian Sârbu, preşedintele şi directorul executiv al CME.

În România, operaţiunile reunite în compania Pro TV SA ( canalele de televiziune Pro Tv, Acasa, Sport.ro, Pro Cinema, Pro TV International, MTV International) au înregistrat anul trecut o creştere a veniturilor de la 157,4 milioane de dolari la 159,3 milioane dolari. În trimestrul 4, veniturile au fost de 46,9 milioane dolari, faţă de 48,2 milioane dolari în T4 din 2010. Profitul operaţional a fost de 25,9 milioane dolari pe tot anul trecut, acelaşi nivel ca în 2010. În trimestrul 4, profitul operaţional a fost de 8,5 milioane dolari, faţă de 6,4 milioane dolari în trimestrul patru din 2010.

CME acoperă prin posturile de televiziune deţinute 6 ţări din Europa Centrală şi de Est - Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria şi Croaţia. Cehia şi România sunt principalele pieţe ale CME, un grup american controlat de omul de afaceri Ronald Lauder. Celălalt mare acţionar al CME este gigantul american de media Time Warner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO