Media & Advertising

Alţi tineri artişti morţi la 27 de ani: Janis Joplin, Kurt Cobain, Jim Morrison şi Jimi Hendrix

Kurt Cobain

Autor: Mediafax

24.07.2011, 16:19 1646

Moartea cântăreţei Amy Winehouse la 27 de ani pare săreactualizeze acelaşi "blestem" care a atins figuri legendare caJimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison şi Kurt Cobain, toţiincluşi în "Forever 27 Club" sau "Club 27", după o dispariţiefulgerătoare la aceeaşi vârstă, potrivit celebuzz.com.

Acesta este considerat cel mai mare mit al rock n'roll-ului şieste readus în atenţia lumii muzicale şi publicului prin decesulcântăreţei Amy Winehouse, survenit sâmbătă şi a cărui cauză nu afost încă anunţată oficial de anchetatori, deşi presa a scris că arfi vorba de o supradoză.



Astfel, este şi mai evidentă asemănarea artistei britanice cuînaintaşii ei dispăruţi la 27 de ani, în condiţii care au lăsat locde speculaţii şi ipoteze fanteziste în rândul fanilor.



Rămâne însă în cazul tutror o moştenire impresionată lăsată muziciimondiale.



Anul 1970 a fost marcat de dispariţia lui Jimi Hendrix (18septembrie), asfixiat cu propia vomă după ce a combinat somniferecu vin, şi a lui Janis Joplin (4 octombrie), decedată, se crede, înurma unei supradoze de heroină.



Un an mai târziu, liderul The Doors, Jim Morrison, a murit pe 3iulie. În cazul lui Morrison nu a fost făcută o autopsie,considerându-se că a murit din cauza problemelor de inimă.



Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, a murit prin împuşcare pe 5aprilie 1994, stabilindu-se oficial că a fost vorba de osinucidere.

Se pare că mama cântăreţului, afectat negativ de propriul succesşi care s-a luptat cu dependenţa de heroină, depresia şi problemeledin viaţa personală, i-ar fi spus la un moment dat: "Nu te alăturaacelui club stupid", relatează Forbes, care aminteşte de asemnea demarii dispăruţi ai lumii muzicii la vârsta de 27 de ani.



Potrivit biografiei lui Cobain, "Heavier Than Heaven", soramuzicianului a spus că, în copilărie, acesta şi-a exprimat dorinţade a face parte din "club".

Pe de altă parte, fostul asistent personal al lui Amy Winehouse,Alex Haines, a declarat în 2008 că aceasta se teme că va intra înmiticul club, potrivit starpulse.com.

"Era treaba mea să am grijă de ea. Dar era imposibil", spunea peatunci Haines, nemaifiind angajatul cântăreţei. "Credeam că n-o sămai trăiască până la sfârşitul anului, cu toate drogurile pe carele lua şi la cât se automutila. Activitatea ei preferată era să setaie. Lua droguri în continuu până devenea inconştientă. (...) Mi-aspus: 'Am o presimţire că o să mor tânără", a mai spus atunciacesta.



O carte publicată independent şi distribuită de editura americanăRandom House, intitulată "The 27s: The Greatest Myth of Rock &Roll" detaliază acest fenomen, care a marcat aproximativ 35 demuzicieni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO