Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al Business Magazin

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

29.05.2017, 00:03 71

♦ „Cum creşti productivitatea angajaţilor” este materialul de pe coperta Business Magazin din această săptămână. Deşi ar prefera să lucreze în natură, cei mai mulţi angajaţi nu au de ales şi stau închişi în birouri. Dar arhitecţi şi dezvoltatori imobiliari s-au gândit la o soluţie: includerea elementelor naturale în mediul de lucru. Această stare poate fi recreată şi la locul de muncă printr-un birou bine organizat, realizat cu un design care face o conexiune puternică între spaţiul de lucru şi natură. Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au descoperit că angajaţii care lucrează într-un spaţiu de lucru cu elemente naturale sunt cu 15% mai productivi decât ceilalţi. Altfel spus, angajatorii câştigă trei zile de muncă pe lună.

Transilvania Construcţii este proprietar, administrator şi dezvoltator de proprietăţi industriale din Cluj-Napoca; compania a finalizat recent clădirea de birouri Novis Plaza, respectând principiile designului ecologic. Iată că eco nu mai este un concept care se aplică doar la alimente, ci, mai nou, îl regăsim şi în arhitectură. 

 

♦ În vremuri în care România e bolnavă de un exod al medicilor, ce nu se ameliorează de ani buni, doctorul Victor Costache a ales să părăsească o carieră de succes în Franţa pentru a pune umărul şi bisturiul la însănătoşirea sistemului medical autohton. Medicul specializat pe chirurgie toracică şi chirurgie cardiovasculară minim invazivă este directorul medical al Spitalului European Polisano din Sibiu, şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică din cadrul aceleiaşi unităţi, fiind cunoscut în breasla sa datorită operaţiilor în premieră naţională pe care le-a realizat împreună cu echipa la Sibiu. El povesteşte pentru Business Magazin ce l-a determinat să se întoarcă în ţară şi ce planuri are pentru spitalul pe care îl conduce.

 

♦ Nokian Tyres, unul dintre principalii producători de anvelope la nivel global, se pregăteşte de extinderea businessului şi extinderea cotei de piaţă în afara Europei. Despre planurile pe termen mediu şi valoarea la care se vor ridica investiţiile companiei vorbeşte Andrei Pantioukhov, preşedinte interimar şi CEO al Nokian Tyres, într-un articol din această săptămână în revista Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO