Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

23.01.2017, 00:04 47

De la apariţia Penicilinei, antibioticele au transformat din temelii sistemul de sănătate şi au salvat milioane de vieţi. „Războiul antibioticelor cu superbacteriile”, materialul de pe coperta Business Magazin din această săptămână, prezintă o amplă analiză referitoare la faptul că astăzi, la circa 90 de ani distanţă de la apariţia lor, pentru că sunt folosite incorect şi excesiv, antibioticele îşi pierd treptat din eficienţă, iar descoperirea celor noi este tot mai dificilă. Medicina se află acum la un pas de dezastru: în lipsa unor măsuri ferme, de anvergură, la nivel mondial, rezistenţa la antibiotice ar putea provoca o creştere a pierderilor de vieţi omeneşti - circa 10 milioane de decese în fiecare an. Costurile ar putea exploda, înregistrând un plus de 100.000 de miliarde de dolari. Alexander Fleming, inventatorul Penicilinei, avertiza încă din 1945: „Există un mare pericol ca omul să îşi administreze doze mici de antibiotic. Expunerea microbilor la cantităţi non-letale de antibiotic va determina apariţia rezistenţei microbiene”.

După ce a lucrat în Statele Unite ale Americii, Franţa şi Marea Britanie, românul Ciprian Nicolae a decis să facă un pas în carieră mai aproape de casă, în Polonia. Numirea lui la conducerea firmei poloneze Credit Value Investments coincide cu venirea companiei în România şi începutul dezvoltării unei pieţe aflate într-un stadiu incipient: private debt-ul, despre care el spune că va atinge pragul de un miliard de euro în cinci ani. Citiţi povestea lui Ciprian Nicolae într-un material din această săptămână în Business Magazin.

Coşmarul transportatorilor este să care aer. Altfel spus, să plimbe camioanele pe şosele fără să fie încărcate până la refuz. Asta se traduce în reducerea profitabilităţii sau chiar pierderi. Doi români au plecat de la această idee şi au construit prima platformă de licitaţii de de transport din România, Cargoroll, arată un articol în revista Business Magazin.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO