Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

16.04.2018, 00:06 46

♦ „Upgrade de viaţă 2.0“ este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. În 2006, sub titlul Upgrade de viaţă, Business Magazin descria o schimbare în comportamentul de achiziţie al consumatorilor români: trecerea de la franzelă la pâinea feliată, de la hainele turceşti la ale retailerilor de fashion internaţionali sau de la automobilul neechipat la unul căruia nu-i lipsesc aerul condiţionat şi airbagul. La mai bine de un deceniu distanţă şi după ce încrederea le-a fost zdruncinată de criză, românii încep din nou, încet, dar sigur, să facă un „uptrade“ al produselor şi serviciilor cumpărate şi, în consecinţă, un „upgrade“ al stilului de viaţă. Acum, „franzela feliată“ este înlocuită de alimentele bio, hainele mass market, cu cele fă­cute pe comandă, vacanţei de vară i se adaugă alte câteva city break-uri, maşinile din garaje devin verzi. Consumul popu­laţiei a crescut cu peste 10% pe an în 2017, alimentat de creş­terea salarială medie de 15% - formată dintr-o creştere sala­rială medie de peste 20% la stat şi 10% în sectorul privat. Du­pă aderarea României la UE, salariul mediu pe economie aproa­pe s-a dublat, de la 1.042 de lei net în 2007 la 2.391 lei în 2017.

 

♦ În 2017, peste 2 milioane de turişti au vizitat Bucureştiul, oraş ce se conturează ca ţintă turistică şi de city break. Unii turişti nu aleg hotelurile clasice, ci unităţi de cazare mai puţin obişnuite, precum apartamente închiriate în regim hotelier pe Airbnb. Cât de bănoasă este o astfel de afacere şi este preferabilă închirierii tradiţionale, arată Business MAGAZIN.

 

♦ Pe fondul unei creşteri cu două cifre a pieţei de artă din România, perspectivele de viitor sunt optimiste atât în opinia colecţionarilor, cât şi a companiilor cu activităţi în domeniu. Potrivit casei de licitaţii Artmark, valoarea pieţei de artă s-a ridicat în 2017 la 16 milioane de euro, iar pentru 2018-2019 perspectivele de creştere se plasează în jurul a 35%. Cine sunt cei care investesc în artă, într-o ţară în care chiriile sunt cât salariile, şi multor români le este greu să supravieţuiască de la o lună la alta, arată un articol din această săptămână din Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO