Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

23.04.2018, 00:04 98

♦ „Miza pe jocuri” este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. În plină eră a tehnologiei apare şi pe plan local fenomenul board game, care echivalează cu un nou tip de distracţie, în care socializarea este un element cheie. Board game-urile sunt jocuri de societate cu o istorie bogată, iar în ultimii ani şi-au croit drum şi spre novici, cei care nu sunt familiarizaţi cu aceste jocuri. Deşi tehnologia şi noile jocuri video ne ocupă din ce în ce mai mult timp, tot mai mulţi oameni se îndreaptă către plăceri mai „simple”, jocurile de societate care încurajează jocul împreună cu alţii şi interacţiunea faţă în faţă.

Piaţa jocurilor board game a crescut timp de şapte ani consecutivi, ajungând să devină o industrie de aproape 1,5 miliarde de dolari în SUA şi Canada. Vânzările de aşa- numitele jocuri de hobby în SUA şi Canada au ajuns la 1,44 miliarde de dolari în 2016, marcând un avans de 21% faţă de 2015, potrivit unui raport compilat de compania de cercetare de piaţă ICv2. Compania defineşte aceste jocuri de hobby drept produse pentru gameri (board game, jocuri de cărţi etc.) şi care sunt vândute de obicei în magazine specializate.

Cine şi cât câştigă de pe urma acestui fenomen în România citiţi în Business MAGAZIN.

♦ Aura Oprea spune că exemplul ei este unul reprezentativ pentru generaţia din care face parte: a renunţat la visul unei ascensiuni ierarhice în multinaţională pentru a da frâu liber creativităţii antreprenoriale. Cum s-a concretizat aceasta într-o afacere de 500.000 de euro în doi ani a povestit în cadrul celei mai recente ediţii a Smart Business.

♦ Bucureştiul ocupă anul acesta locul 107 în lume într-un top privind calitatea vieţii, una dintre cele mai slabe performanţe dintre oraşele europene. Praga este pe locul 69 din 213 oraşe analizate, Budapesta pe 76, iar Varşovia pe 82, potrivit Mercer, companie de consultanţă în resurse umane care de 20 de ani realizează acest clasament. În timp ce mai toate capitalele din regiune şi-au îmbunătăţit condiţiile pentru rezidenţii lor, Bucureştiul este blocat pe aceeaşi poziţie de 10 ani. Coincidenţă sau nu, un bucureştean petrece blocat în trafic circa o oră pe zi. Dacă există soluţii de redresare arată un articol din această săptămână în Business MAGAZIN. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO