Media & Advertising

Ce puteţi citi săptămana aceasta în noul număr al Business Magazin

Ce puteţi citi săptămana aceasta în noul număr al...

Autor: Ioana Matei

27.02.2017, 00:04 98

"Nu te opri niciodată din alergat!", este doar unul dintre învăţămintele pe care le-a primit de-a lungul vieţii sale Tal Lahav, care la începutul acestui an a preluat conducerea filialei locale a New Kopel Group. În 2016, compania a investit 13 milioane de euro în activitatea de pe piaţa locală şi a extins cu 25% parcul de rent-a-car şi leasing operaţional la 3.500 de maşini. Pentru anul în curs, activitatea din cadrul SIXT Rent a Car este de aşteptat să avanseze cu 15%, iar cea a SIXT New Kopel Operaţional Leasing cu 20%,

Sportiv de performanţă, membru al armatei israeliene, contabil, senior manager într-o companie de audit şi CEO al unei companii de leasing operaţional, Tal Lahav a reuşit să le facă pe toate. În cadrul evenimentului Meet the CEO, el a vorbit despre lecţiile de viaţă pe care le-a primit de la bunica sa, şi nu numai, despre învăţăturile din fotbal şi din timpul petrecut în armată, dar şi despre importanţa echilibrului dintre muncă şi viaţa personală.

Romania avea o tradiţie în cultivarea canepii înainte de '89, fiind cel mai mare producător din Europa şi al treilea din lume. Puţini ştiu la ce este folosită această plantă, iar numărul celor care scot profit din cultivarea şi procesarea sa este chiar mai mic. Ben Dronkers, un om de afaceri olandez, a descoperit potenţialul acestei plante în urmă cu mai bine de două decenii. De aproximativ cinci ani el şi-a extins operaţiunile şi în Romania, iar compania HempFlax a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de circa 600.000 de euro, arată un material din Business Magazin.

În fiecare minut, sute de mii de terminale sau dispozitive din lumea întreagă sunt atacate. Securitatea cibernetică a ieşit de mult din sfera discuţiilor opţionale, iar ascensiunea unor tehnologii precum inteligenţa artificială promite să îngreuneze şi mai mult lupta împotriva atacatorilor. Despre cum s-a schimbat peisajul securităţii şi despre intenţiile companiei pentru Romania vorbeşte Christian Hentschel, senior vice president pentru EMEA al Palo Alto Networks, într-un articol din această săptămană din revista Business Magazin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO