Media & Advertising

Cel mai popular festival din lume: toate cele 120.000 de bilete au fost cumpărate într-o oră şi 27 de minute de la punerea în vânzare

Cel mai popular festival din lume: toate cele 120.000 de...

Autor: Florin Badescu

07.10.2013, 15:17 5613

Michael şi Emily Eavis, organizatorii evenimentului, au publicat un comunicat de presă comun în care au confirmat faptul că toate cele 120.000 de bilete rămase pentru ediţia de anul viitor a festivalului au fost vândute în doar o oră şi 27 de minute.

Ei s-au declarat "uluiţi" de numărul impresionant de mare de fani care s-au conectat online şi au spus că le pare foarte rău pentru numeroşii admiratori ai festivalului care nu au reuşit să cumpere bilete.

Administratorii site-ului de vânzări de bilete See Tickets şi-au cerut la rândul lor scuze, pe Twitter, pentru "dificultăţile tehnice" ale platformei pe care o administrează.

Ei au spus că acele probleme tehnice au generat "o jumătate de oră" foarte dificilă", înainte ca site-ul să se stabilizeze, adăugând că au fost vândute 3.000 de bilete pe minut.

Preţurile biletelor din 2014 au fost majorate cu 10 lire sterline, ajungând la 210 lire sterline, la care se adaugă o taxă de rezervare online. Persoanele care au cumpărat bilete au la dispoziţie posibilitatea de a plăti mai întâi un depozit de 50 de lire sterline, urmând să achite suma restantă din preţul biletului până în aprilie 2014.

Pentru prima dată în istoria festivalului, pachete de bilete au fost oferite cu trei zile înainte de punerea în vânzare a biletelor individuale, iar toate cele 15.000 de bilete incluse în aceste pachete speciale au fost vândute în 30 de minute.

Ediţia din 2014 a Festivalului Glastonbury va avea loc în perioada 26-29 iunie. Organizatorii nu au anunţat deocamdată numele celor trei artişti care vor avea statutul de cap de afiş anul viitor.

David Bowie este unul dintre favoriţii caselor de pariuri, iar celelalţi doi headlineri ar putea fi trupele Foo Fighters şi Fleetwood Mac.

În acest an, cei trei headlineri care au cântat pe scena principală de la Glastonbury - Pyramid Stage - au fost trupele Arctic Monkeys, The Rolling Stones şi Mumford and Sons.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset.

Festivalul de la Glastonbury a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart.

O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii '90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO