Media & Advertising

Christopher Plummer a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar

 Christopher Plummer a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar
27.02.2012, 09:42 297

Christopher Plummer a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru prestaţia din filmul "Beginners", duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce are loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

La primirea trofeului, Plummer s-a adresat statuetei: "Eşti cu câţiva ani mai mare decât mine. Unde ai fost până acum, dragul meu?". "De când am iesit din pântecele mamei mi-am exersat discursul de primire a unui Oscar. Din fericire pentru voi, l-am uitat", a mai glumit acesta.

Actorul i-a mulţumit inclusiv soţiei sale, despre care a spus că merită "un premiu Nobel", pentru că i-a fost mereu alături.

Aceasta a fost cea de-a doua nominalizare a legendarului actor la Oscar şi primul premiu pe care îl câştigă din partea Academiei americane. Plummer a mai fost nominalizat în 2010, pentru rolul din "The Last Station".

Actorul a câştigat, în ianuarie, şi Globul de Aur, pentru prestaţia din "Beginners".

La aceeaşi categorie a premiilor Oscar au mai fost nominalizaţi Kenneth Branagh ("My Week with Marilyn"), Jonah Hill ("Moneyball"), Nick Nolte ("Warrior") şi Max von Sydow ("Extremely Loud and Incredebly Close").

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică seară, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Christian Bale, pentru prestaţia din "The Fighter".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO