Media & Advertising

CNA a acordat licenţă primei televiziuni din România despre transport, Trafic TV

CNA a acordat licenţă primei televiziuni din România...

Autor: Mediafax

27.10.2016, 12:46 4423

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat în şedinţa de joi, 27 octombrie, solicitarea societăţii Telestore SRL de licenţă audiovizuală pentru televiziuna Trafic TV cu format tematic (transporturi-trafic), cu difuzare naţională prin satelit.

Solicitarea a fost susţinută de directorul de programe Teodor Hossu Longin şi de cei doi acţionari ai societăţii: Ionel Bara (50%), care este şi managerul general, şi Răzvan Moldovan (50%), care este şi directorul de vânzări.

Potrivit proiectului editorial, Trafic TV va fi o televiziune "de ştiri în direct despre o lume permanent în mişcare, o televiziune de utilitate publică, de informare rapidă, profesionistă şi exactă asupra situaţiei de moment, dar şi a evoluţiei ulterioare a evenimentelor din fiecare judeţ, dar şi din întreaga lume, în domeniul transportului, 24 de ore din 24".

Noua televiziune va difuza informaţii în direct despre trafic şi transport intern şi internaţional, cu domeniile conexe transportului: turism, asigurări, industria de maşini, de carburanţi, de uleiuri, de pneuri şi accesorii auto, construcţii de infrastructură rutieră, feroviară etc.

Astfel, producţia proprie va fi în proporţie de 90%, restul de 10% reprezentând producţiile altor producători (producţii de divertisment), iar programele vor fi preponderent de informare (80%), cu 5% educative – conform datelor CNA.

Trafic TV se adresează mai ales publicului activ, de la oraşe ("all urban"), cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani (publicul comercial), cu studii medii şi superioare. În cadrul şedinţei CNA de joi, reprezentanţii societăţii au declarat că targetul este reprezentat de persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 65 de ani. Totuşi, în proiectul editorial se menţionează că televiziune îşi propune să devină atractivă şi pentru alte categorii de telespectatori.

Data estimată a lansării Trafic TV este 1 mai 2017, conform declaraţiilor reprezentanţilor noii televiziuni, aceştia fiind în negocieri cu toţi operatorii de cablu importanţi. La dosarul depus la CNA a fost anexat şi un acord încheiat cu Digital Sky SRL care garantează încheierea unui contract de furnizare a televiziunii prin satelit.

În primă fază televiziunea va fi liberă la retransmisie şi îşi propune să ajungă în must-carry, după primul an de emisie.

Reprezentanţii televiziunii au declarat că este posibil, la un moment dat, să vina la CNA şi pentru o solicitare licenţă radio (ceea ce presupune participarea la un concurs de acordare de frecvenţe) pentru acelaşi tip de format – informaţii din trafic.

Totodată, cei trei au vorbit despre programele pe care le vor difuza spunând că, pe parcursul zilei, vor oferi informaţii privind: tehnici de resuscitare; ce trebuie să aibă şoferii în maşină (stingător, printre alte lucruri); chestiuni despre siguranţa în trafic; programe cu informaţii educative, nu doar pentru şoferi, ci şi pentru pietoni, turişti (oameni în vacanţă) etc.

Pentru început vor avea zece corespondenţi, în marile oraşe.

Investiţia pentru echipamente a fost estimată la 400.000 de euro, iar valoarea totală a investiţiei, la peste un milion de euro.

"La momentul funcţionării optime şi de maximă performanţă, Trafic TV are în vedere angajarea a peste 100 de oameni – jurnalişti, echipă tehnică, personal de suport, iar investiţia preconizată pentru primele patru luni este de circa un milion de euro", se afirmă în proiect.

Sursele principale de finanţare sunt reprezentate de investiţia celor doi acţionari ai societăţii Telestore SRL, dar şi publicitatea pe care o va difuza televiziunea.

Licenţa audiovizuală a fost acordată cu unanimitate de voturi. Şedinţa CNA de joi, 27 octombrie, se desfăşoară în prezenţa a opt membri: Florin Gabrea, Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu (vicepreşedintele CNA) şi Călin Cristea.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a aprobat (în unanimitate) solicitările Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) de prelungire a valabilităţii licenţelor radio cu difuzare prin satelit pentru pentru Radio România Acualităţi şi Radio România Cultural.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO