Media & Advertising

Filmul de 1 milion de lei în box office-ul românesc de weekend

Filmul de 1 milion de lei în box office-ul românesc de...

Autor: Patricia Marinescu

16.06.2015, 17:16 123

Filmul, distribuit de RO Image 2000, reia povestea parcului de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond, unde milioane de turişti au venit pe Isla Nublar, pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.

De asemenea, lungmetrajul "Jurassic World" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 204,6 milioane de dolari, de vineri până duminică, şi ocupă locul al doilea în topul filmelor cu cel mai bun debut în cinematografe din toate timpurile pe piaţa nord-americană.

Comedia "Anturaj / Entourage", regizată de Doug Ellin şi distribuită în România de Freeman Entertainment, a înregistrat în primul weekend încasări de 217.657 de lei şi ocupă poziţia a doua în box office-ul românesc. Filmul, care a fost vizionat de 11.068 de spectatori, îi are în rolurile principale pe Kevin Dillon, Kevin Connolly, Jerry Ferrara, Adrian Grenier şi Jeremy Piven şi dezvăluie, cu umor, drumul spre succes al celor cinci prieteni a căror legătură este la fel de puternică în faţa capriciilor şi agresivităţii universului de la Hollywood.

Producţia "Dezastrul din San Andreas/ San Andreas", cu Dwayne Johnson în rolul principal, se menţine în box office, însă coboară pe poziţia a treia, cu încasări de 168.026 de lei şi 7.538 de spectatori. Dwayne Johnson joacă rolul unui pilot de elicopter care încearcă să îşi salveze fiica, după un cutremur care devastează statul California. Un film de acţiune îndrăzneţ, "Dezastrul din San Andreas" îi readuce împreună pe Dwayne Johnson, regizorul Brad Peyton şi producătorul Beau Flynn, care au colaborat anterior la aventura de succes "Călătoria 2: Insula Misterioasă", potrivit cinemagia.ro. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de Freeman Entertainment.

"Spioana/ Spy", cu Melissa McCarthy în rolul principal, a coborât în weekend două poziţii, înregistrând 4.681 de spectatori şi încasări de 105.090 de lei. Distribuit de Odeon Cineplex, filmul prezintă povestea unei analiste CIA, interpretată de actriţa Melissa McCarthy, care devine agent de teren şi începe să colaboreze cu personaje interpretate de Jason Statham şi Jude Law.

"Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road" a coborât, de asemenea, două locuri în box office, ajungând să încaseze weekendul acesta 78.680 de lei. Regizat de George Miller, filmul abundă în secvenţe agresive şi este nerecomandat minorilor sub 17 ani neînsoţiţi de un adult, în sălile americane. Pelicula, care a fost vizionată în weekend de 3.358 de spectatori din România, face parte dintr-o franciză de succes. Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max (Tom Hardy) preferă să călătorească de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa (Charlize Theron). Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie, precizează site-ul cinemagia.ro. Filmul este distribuit în România de Freeman Entertainment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO