Media & Advertising

Michel Hazanavicius, Oscarul pentru regie

 Michel Hazanavicius, Oscarul pentru regie

Autor: Laura Mitran

27.02.2012, 09:44 122

Michel Hazanavicius a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru pelicula "The Artist", duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce a avut loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

"Sunt cel mai fericit regizor din lume", a spus cineastul la primirea trofeului, mulţumind întregii echipe a filmului, inclusiv căţelului Uggie.

Filmul lui Michel Hazanavicius, turnat în alb negru, spune povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin), îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor şi care se îndrăgosteşte de tânăra dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Bérénice Bejo). O coproducţie Franţa/ Belgia, "The Artist" aduce un omagiu filmelor mute hollywoodiene.

Regizorul francez a concurat la Oscarul pentru regie cu Martin Scorsese ("Hugo"), Alexander Payne ("The Descendants"), Woody Allen ("Midnight in Paris") şi Terrence Malick ("The Tree of Life").

Hazanavicius a mai fost recompensat pentru "The Artist" şi cu premiul Cesar, dar şi cu trofeul Sindicatului regizorilor americani.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar are loc la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut Oscarul pentru regie i-a revenit cineastului britanic Tom Hopper.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO