Media & Advertising

Oamenii de lângă noi - tema expoziţiei Mediafax Foto de la Cluj-Napoca, din cadrul TIFF

Oamenii de lângă noi - tema expoziţiei Mediafax Foto...

Autor: Departamentul Life

29.05.2015, 15:07 81

Astfel, cu ocazia TIFF 2015, Mediafax Foto păstrează tradiţia şi duce pentru a doua oară consecutiv expoziţia la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, tema expoziţiei fiind de această dată socială: "Oamenii de lângă noi".

Începând de anul trecut, Mediafax Foto a ales să se asocieze cu TIFF - un puternic brand din lumea culturală şi să ajungă şi la pasionaţii de fotografie din ţară. Expoziţia va fi disponibilă până la sfârşitul festivalului, fiind aşteptaţi toţi iubitorii de fotografie, profesionişti şi amatori.

Expoziţia este concepută ca o selecţie de 30 de fotografii în format 80X60, fiind alese cele mai reprezentative şi spectaculoase imagini realizate anul trecut de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto în care au fost surprinse trăiri si sentimente ale oamenilor, de la copii până la bătrâni.

Dacă expoziţia din 2014 a încântat participanţii la TIFF cu imagini surprinzând povestea lui 2013 şi a acoperit domenii variate, acum conceptul a fost schimbat şi selecţia a avut ca principal criteriul cel social, încercând să redăm viaţa oamenilor în cele mai diverse ipostaze. Fotografiile au fost realizate atât în timpul unor evenimente ale anului trecut (proteste de stradă, competiţii sportive, etc.), cât şi în momente diferite, fără legătură directă cu vreo manifestare.

"Această expoziţie este dedicată omului mai puţin cunoscut de lângă noi, pe care poate nu îl observăm, dar pe care fotoreporterii Mediafax Foto îl surprind în momente inedite ale vieţii. Nu este o expoziţie de fotografie de news, ci una cu puternică amprentă socială, multe dintre imagini fiind opera personală a fotografilor noştri, nu neapărat ca o cerinţă specifică jobului. Cu toate că trăim într-o perioadă de explozie a fenomenului fotografic, în care tehnologia reuşeşte să transforme pe aproape oricine într-un fotograf, Mediafax Foto doreşte să arate că fotografia de presă realizată profesionist rămâne întotdeauna de actualitate, căutată şi apreciată", a declarat Marius Smădu, coordonatorul Departamentului Mediafax Foto.

Fotoreporterii Mediafax Foto se află întotdeauna în mijlocul evenimentelor şi surprind cadre de istorie şi momente inedite din viaţa omenilor pe care le captează şi transmit fară să modifice sau denatureze realitatea, adăugând de fiecare dată un strop de artă în fiecare cadru tras.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO