Media & Advertising

Prima apariţie şi angajamentul ZF

galerie foto

galerie foto

17.11.2013, 20:21 338

Ziarul Financiar îşi face prima apariţie roz-colo­rată pe tarabele vân­ză­torilor de presă, adu­când o veste opti­mistă - „Irakul s-a predat“. 

Acelaşi prim număr aducea şi declaraţia de intenţie a Ziarului Fi­nan­ciar, „un ziar care va promova cu tărie libera iniţiativă, comerţul liber şi economia de piaţă. Şi o vom face cu vigoarea unui răget de leu. Bine aţi venit la Ziarul Financiar“!

Iată angajamentul asumat în noiembrie 1998 de ZF în faţa citi­torilor săi

„Era o vreme când succesul se măsura prin eforturi şi rezultate. Cel mai important era cât de mult se muncea. Mult şi bun, cu cât mai mult, cu atât mai bun. Pe măsură ce pro­ducţia creştea, se punea tot mai rar problema serviciilor, a calităţii şi a eficienţei. Uneori chiar deloc. Cel care deţinea monopolul era stăpânul absolut. Într-o izolare desăvârşită, el domnea peste toţi şi toate. Lucrurile însă s-au schimbat.

Ceea ce contează acum este cali­tatea. Oamenii pun preţ pe calitate. Cei care oferă servicii şi produse de calitate sunt cei care atrag clienţi. Cei care oferă cu consecvenţă servicii şi pro­duse de calitate atrag şi mai mulţi clienţi. Iar cei care sunt sensibili la dorinţele clienţilor şi la cerinţele pieţei îşi vor da seama foarte repede că au mai mulţi clienţi decât s-ar fi aşteptat.

Calitate, servicii, seriozitate, valoare. Iată care sunt standardele Ziarului Financiar, un nou cotidian românesc. Un ziar care se adresează unui cititor inteligent, cu putere de discernământ. Un ziar pentru oamenii care pun preţ pe calitate.

Ziarul Financiar îşi propune să se adreseze cititorului cu respectul pe care acesta îl merită, oferindu-i zilnic ştiri corecte, obiective şi echilibrate din toate domeniile.

Vor fi relatări clare şi prompte despre politica internă şi interna­ţională, afaceri şi finanţe. Informaţia va fi exactă, iar relatarea echidistantă şi la obiect. Nu vom evita subiectele controversate şi nici nu vom da înapoi în faţa aspectelor delicate.

Paginile cu ştiri pe larg vor duce citi­torul dincolo de actualitatea nudă, drept în miezul problemei. Articolele vor avea prospeţime şi vor fi la obiect. Limba de lemn a birocraţilor, avoca-ţilor şi a purtătorilor de cuvînt nu ne reprezintă.

Echipa de ziarişti a Ziarului Fi­nan­ciar îmbină experienţă, tinere­ţe şi ener­gie. Potenţialul şi sursele de infor­mare ale Ziarului Financiar sunt unice în România şi chiar în sud-estul Euro­pei.

Modul în care vom prezenta actua­litatea internaţională îi va co­necta şi le va semnala cititorilor ten­dinţele internaţionale ale lumii finan­ciare şi de afaceri. Vom publica săptă­mâ­nal rapoarte privind ritmul în care evoluează tranziţia şi reforma în Euro­pa Centrală şi de Est. Reuşita inte­grării politice şi economice a Ro­mâniei împreună cu vecinii săi în Uniunea Europeană şi în NATO este un subiect important şi apropiat nouă.

Ziarul Financiar este scris, editat şi conceput grafic pentru a fi accesibil cititorilor. Paginile simple, dar elegante sunt ilustrate cu foto­grafii şi grafică de o mare claritate, care captează atenţia.

Fără îndoială, Ziarul Financiar este un cotidian serios. Dar nu plicti­sitor. În fiecare zi, în paginile noastre cei mai buni caricaturişti români dau chip opiniilor lor despre evenimenele interne şi internaţionale.

Câteva tuşe umo­ristice, în joacă, printre paginile ziarului. Ziarul Financiar este un ziar inde­pendent. Nu serveşte inte­resele nici unui partid sau grup de interese. Asta nu înseamnă că Ziarul Finan­ciar nu are o atitudine. Nici pe departe.“

 

Titlurile ediţiilor din 1998:
Tractorul este gata de privatizare. Postul de şef al Băncii Naţionale rămâne neafectat de seismele politice : Isărescu va continua să guverneze BNR. Rulmentul se privatizează. Coloşii aluminiului fuzionează: unificarea Alro şi Alprom pune pe jar investitorii străini. Începe anul de graţie al sistemului bancar: Bancorex, Banca Agricolă şi BancPost vor fi privatizate în 1999. NATO amână valul doi. Conel s-a salvat in extremis. Centrala FPS dă afară o treime din personal. FPS e ajutat să vândă Sidex. Cursul leu/dolar va fi predictibil. Bugetul, rectificat cu 26,3 mld. lei. În '95 România a vândut Irakului tehnică militară. Începe lichidarea marilor perdanţi. Société Générale câştigă BRD. România îşi joacă ultima carte. Autostradă de 250 mil. dolari. Producţia scade, preţurile cresc. Declin economic în estul Europei în '99. Privatizarea băncilor la final. Perspective sumbre de aderare la NATO. BNR confirmă: 10.045 lei/dolar. Lukoil şi Gazprom îşi unesc forţele. Guvernul acordă totuşi al 13-lea salariu. O agenţie pentru reforma bancară. BNR va folosi euro pentru rezerva valutară. Remeş vrea a doua rectificare bugetară. Iar se schimbă legea privatizării. Primele societăţi au intrat în lichidare. Producţia scade, preţurile cresc. Lafarge Romcim va investi 50 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO