Media & Advertising

Pro TV, afaceri de 47 milioane de dolari în al doilea trimestru, în creştere cu 8%

Pro TV, afaceri de 47 milioane de dolari în al doilea trimestru, în creştere cu 8%

Autor: Roxana Pricop

27.07.2011, 11:30 275

Compania Pro TV SA, liderul pieţei locale de televiziune, princele 6 canale deţinute, a raportat pentru al doilea trimestru ocifră de afaceri de 47,01 milioane dolari, în creştere cu 8% faţăde perioada similară a anului trecut, ceea ce arată o revenire pepiaţa de media.

Profitul operaţional (OIBDA) a fost de 9,3 milioane dolari întrimestrul II 2011, faţă de 10,7 milioane dolari în trimestrul II2010.

Compania Pro TV SA include canalele Pro TV, Acasă, Pro Cinema,Pro TV Internaţional, Sport.ro şi MTV.

Rezultatele au fost anunţate miercuri dimineaţă de către grupulamerican CME, acţionarul companiei Pro TV SA.

CME, ce deţine mai multe canale de televiziune în EuropaCentrală şi de Est, a anunţat pentru al doilea trimestru o cifră deafaceri de 249,65 milioane dolari, faţă de 201,72 milioane dolariîn perioada similară a anului trecut. Profitul operaţional (OIBDA)a fost de 62,69 milioane dolari, faţă de 46,1 milioane dolari întrimestrul II 2010.

Adrian Sârbu, preşedintele şi directorul executiv al CME, adeclarat: "Veniturile şi profitul operaţional al CME au crescut cu24% şi respectiv cu 36%. Această îmbunătăţire a fost susţinută debrandurile noastre puternice, de faptul că am fost lideri deaudienţă precum şi de rapida creştere înregistrată de diviziileMedia Pro Entertainment şi New Media (Internet). Operaţiunilenoastre au performat mai bine decât piaţa de publicitate, care s-acontractat cu 3% în trimestrul al doilea. Totuşi analizândindicatorii macroeconomici, estimăm că toate pieţele de publicitatepe TV vor creşte în a doua jumătate a anului. Suntem cel mai binepoziţionaţi din regiune pentru a beneficia de acest trend decreştere şi pentru obţine venituri şi profit operaţional încreştere".

CME operează în Cehia, România, Bulgaria, Croaţia, Slovacia şiSlovenia, acoperind o populaţie de peste 50 de milioane delocuitori.

Operaţiunile din Cehia şi România aduc peste jumătate dinveniturile CME.

Omul de afaceri american Ronald Lauder controlează CME prindrepturile de vot deţinute, iar principalul acţionar este TimeWarner, cel mai mare grup de media din lume.

Adrian Sârbu, cel care a creat Pro TV acum mai bine de 15 ani,conduce din 2008 operaţiunile CME, fiind şi acţionar al companiei.Sârbu deţine printre alte active media şi Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO