Media & Advertising

"Rango", Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie

 "Rango" de Gore Verbinski a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie

Autor: Laura Mitran

27.02.2012, 09:37 151

"Rango", de Gore Verbinski, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie, duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce are loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

Animaţia, în care personajele principale sunt interpretate de Johnny Depp şi Isla Fisher, a mai câştigat în acest sezon mai multe trofee Annie, dar şi din partea Visual Effects Society. Peste ocean, "Rango" a fost recompensat premiul BAFTA pentru animaţie.

La categoria cel mai bun lungmetraj de animaţie au mai fost nominalizate producţiile "A Cat in Paris", de Alain Gagnol şi Jean-Loup Felicioli, "Chico & Rita", de Fernando Trueba şi Javier Mariscal, "Kung Fu Panda 2", de Jennifer Yuh Nelson, "Puss in Boots", de Chris Miller.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică seară, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut, Oscarul pentru lungmetraj de animaţie a revenit filmului "Povestea Jucăriilor 3/ Toy Story 3".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO