Media & Advertising

RCS&RDS a intrat oficial în acţionariatul posturilor de radio Music FM şi Dance FM

RCS&RDS a intrat oficial în acţionariatul posturilor de...

Autor: Madalina Cerban

28.07.2015, 11:33 145

Societatea Campus Radio SRL a adus la cunoştinţa CNA intenţia de a modifica acţionariatul şi a şi primit acordul prealabil al Consiliului pentru efectuarea acestei operaţiuni, pe 24 februarie.

Până în prezent, asociaţii Campus Radio SRL au fost Pro TV SA (20%) şi Marius Dobre (80%), iar acum acţionariatul societăţii s-a modificat oficial, în sensul intrării în companie a RCS&RDS, cu 90% din acţiuni, şi a Integrasoft SRL (asociat unic RCS&RDS) - 10%.

Marius Dobre va continua să colaboreze cu RCS&RDS, având în vedere că el este responsabil şi de Pro FM, un alt post de radio preluat de RCS&RDS de la Pro TV.

CNA a aprobat modificarea acţionariatului Campus Radio SRL cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de marţi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea).

RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai 2015, că a finalizat preluarea posturilor de radio din România ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anunţat iniţial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licenţele de radio deţinute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului, în conformitate cu prevederile legislaţiei audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deţinute de CME în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme, în această toamnă, în reţeaua informativă Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licenţe de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.

Valoarea tranzacţiei prin care CME a cedat toate radiourile sale din România companiei RCS&RDS nu a fost făcută publică.

Pe de altă parte, în ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat şi propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO