Media & Advertising

Recomandare Festivalul Enescu: Residentie Orkest/ Filarmonica din Haga

Recomandare Festivalul Enescu: Residentie Orkest/ Filarmonica din Haga

Autor: Timeout

31.08.2011, 12:30 216

Festivalul Internaţional George Enescu debutează mâine cu concertul susţinut de Residentie Orkest/ Filarmonica din Haga, dirijată de Christian Badea. Spectacolul din seria "Mari orchestre ale lumii" începe de la orele 19:30 şi are loc în în Sala Mare a Palatului.

De la primul său concert din anul 1904, Residentie Orkest / Filarmonica din Haga a devenit una dintre orchestrele simfonice majore ale Olandei. Orchestra a fost înfiinţată de Dr. Henri Viotta, care i-a fost şi prim dirijor principal, şi în scurt timp a devenit un loc de escală pentru compozitori precum Richard Strauss, Igor Stravinsky, Max Reger, Maurice Ravel, Paul Hindemith şi Vincent d'Indy.

La Festivalul George Enescu la pupitrul Residentie Orkest se va afla Christian Badea. Cariera dirijorului cuprinde colaborări în sălile de concerte şi teatrele de operă de prim rang din Europa, America de Nord şi Asia. În Europa el a condus Filarmonica Regală şi Orchestra Simfonică BBC din Londra, Orchestra Simfonică din Gothenburg, Filarmonica din Amsterdam, Orchestra Filarmonică Radio din Olanda, Orchestra Beethovenhalle din Bonn, Orchestra Filarmonică Radio şi Orchestra l'Ile de France din Paris, Orchestra Naţională din Lyon şi multe altele.

Programul serii cuprinde "G. Enescu - Simfonia nr 1 în Mi bemol Major op. 13" şi "D. Şostakovici - Simfonia nr. 10 în Mi minor op. 93".

Un bilet pentru prima zi a Festivalului George Enescu costă de la 40 de lei până la 75 de lei, în funcţie de categoria de preţ.

Programul Festivalului pe timeoutbucuresti.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO