Media & Advertising

Top Box Office: Filmele cu cele mai mari încasări în weekendul trecut

Top Box Office: Filmele cu cele mai mari încasări în...

Autor: Florin Badescu

27.04.2015, 10:11 516

Potrivit estimărilor publicate duminică de compania Exhibitor, acest film de acţiune a obţinut încasări de 320,5 milioane de dolari în America de Nord şi de 1,3 miliarde de dolari pe plan mondial, informează rtl.fr.

La fel cum s-a întâmplat şi cu "Cavalerul negru/ The Dark Knight", în 2008, care a devenit un fel de ceremonie funerară pentru Heath Ledger, publicul nord-american a mers în număr mare la cinematograf să îl vadă pe actorul Paul Walker în ultimul său rol. Actorul american a murit în 2013 într-un accident de automobil la vârsta de 40 de ani, înainte de încheierea filmărilor de la "Furios şi iute 7". Rolul său a fost completat cu ajutorul tehnologiei digitale şi al fraţilor starului, care au turnat câteva cadre în locul său.

Potrivit cinemagia.ro, "Furios şi iute 7" este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O'Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

Comedia "Paul, mare poliţist la mall 2/ Paul Blart: Mall Cop 2" a depăşit aşteptările specialiştilor şi s-a menţinut pe locul al doilea, cu încasări de 15,5 milioane de dolari de vineri până duminică. După trăsnitele sale aventuri din primul film, dolofanul agent de pază Paul Blart este gata să treacă la următorul nivel: o slujbă în Las Vegas, cel mai bine păzit oraş din lume. Angajat la un cazinou de lux, Paul va trebui să-şi impresioneze şefii şi noii colegi, dar marea provocare se va ivi atunci când o bandă de hoţi va lua în vizor valoroasele obiecte de artă din clădire.

"Secretul lui Adaline/ The Age of Adaline", un film romantic cu accente fantastice despre o tânără care încetează să îmbătrânească, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 13,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Regizat de Lee Toland Krieger, această comedie romantică are o distribuţie impresionantă, în care se remarcă Blake Lively, Harrison Ford, Michiel Huisman, Kathy Baker şi Ellen Burstyn.

Filmul de animaţie "Acasă/ Home", regizat de Tim Johnson şi produs de studiourile DreamWorks Animation, s-a menţinut pe locul al patrulea, cu încasări de 8,3 milioane de dolari. Potrivit specialiştilor în domeniu, succesul de casă al acestei pelicule se explică şi prin faptul că, de această dată, producătorii americani au decis să se adreseze şi publicului hispanic şi celui feminin, care reprezintă un segment semnificativ din populaţia din Statele Unite, impunând pe marele ecran o eroină care nu mai este o prinţesă blondă cu ochi albaştri, nici un luptător musculos şi curajos, ci o fetiţă creolă, cu părul cârlionţat şi tenul măsliniu. Acest film de animaţie a beneficiat, de asemenea, de o distribuţie impresionantă, iar printre actorii care şi-au împrumutat vocile unor personaje din "Home" se află câteva nume mari din industria de divertisment, precum Rihanna, Jim Parsons şi Jennifer Lopez. Filmul spune povestea unor extratereştri, care, pentru a scăpa de o rasă inamică, decid să se ascundă pe Pământ.

Filmul horror "Unfriended", produs de studiourile Universal cu un buget redus, de aproximativ 1 milion de dolari, a coborât de pe locul al treilea pe poziţia a cincea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Filmul prezintă aventurile unui grup de adolescenţi americani care rămân captivi într-un univers digital.

"Ex Machina", un film SF despre prima formă de inteligenţă artificială total independentă şi relaţiile ei cu oamenii, a urcat nouă poziţii şi a ajuns pe locul al şaselea, cu încasări de 5,4 milioane de dolari, în cel de-al treilea weekend de proiecţii în America de Nord.

"Cel mai lung drum/ The Longest Ride" a pierdut două poziţii şi a ajuns pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,3 milioane de dolari. Avându-l în rolul masculin principal pe Scott Eastwood, fiul legendarului Clint Eastwood, acest lungmetraj prezintă povestea de dragoste dintre un fost campion de rodeo şi o tânără studentă.

Comedia "Mare şi tare/ Get Hard" a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al optulea, cu încasări de 3,9 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, regizat de Etan Cohen, reuneşte pe marele ecran doi actori de comedie foarte iubiţi de publicul nord-american: Will Ferrell, care interpretează rolul unui milionar trimis la închisoare pentru fraudă fiscală şi care apelează la unul dintre angajaţii lui de culoare, interpretat de Kevin Hart, pentru a-l ajuta cu toate trucurile de care va avea nevoie pentru a supravieţui pe durata încarcerării. Deşi a avut un bun demaraj în box office, mulţi dintre americani au criticat glumele rasiste din această peliculă produsă de studiourile Warner Bros.

Filmul "The Monkey Kingdom", produs de studiourile Disney, a coborât o poziţie, până pe locul al nouălea, cu încasări de 3,55 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest documentar, narat de actriţa Tina Fey, prezintă povestea unui pui de maimuţă şi a mamei sale, care încearcă să supravieţuiască într-un grup de animale foarte competitive şi cu o ierarhie bine stabilită, ce trăiesc în ruinele unui templu străvechi din Asia de Sud.

Filmul "Woman in Gold", cu actriţa britanică Helen Mirren şi realizat după evenimente reale, a coborât trei poziţii, până pe locul al zecelea, cu încasări de 3,51 milioane de dolari. Maria Altmann, o evreică refugiată ajunsă la bătrâneţe, vrea să readucă în familie o imagine a mătuşii sale, expusă într-un important muzeu din Viena. Doar că imaginea nu e altceva decât "Mona Lisa Austriei", o pictură de-a lui Gustav Klimt, devenită celebră. Tabloul a fost luat cu forţa de nazişti din casa familiei Altmann, iar Maria a fost obligată să plece, lăsând în urmă tot ce a iubit. După zeci de ani, ea este hotărâtă să facă dreptate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO