Media & Advertising

ZF Live. Roxana Gamart, Galeria Mobius: Arta poate fi o investiţie. Valoarea unei maşini scade cand pleci cu ea din showroom, dar la un obiect de artă nu e aşa

Autor: Roxana Rosu

20.04.2017, 00:05 347

Piaţa de artă din Romania s-a dez­vol­tat în ultimii ani, numărul artiştilor ti­neri, dar şi al colecţionarilor fiind în creş­tere, în paralel cu galeriile noi unde aceştia pot expune lucrări de artă contemporană. 

"Oamenii cumpără artă pentru că le place, dar şi ca investiţie. Valoarea unei ma­şini scade din clipa în care pleci cu ea din showroom. La fel a unui costum scump de haine. Un obiect de artă nu e aşa, chiar dacă nu are o utilitate imedia­tă, ci o valoare pe verticală. Un colecţio­nar are nevoie de un spaţiu unde să ex­pună atunci cand are mai multe lu­crări. Ele trebuie văzute de public, nu doar de prietenii lui", a spus la ZF Live  Roxana Gamart, coproprietar la Galeria Mobius din Bucureşti.

Galeria a fost deschisă în urmă cu un an şi jumătate într-un spaţiu închiriat, de 120 mp, în apropiere de Piaţa Amzei.

Galeria Mobius combină caracterul comercial cu zona artistică, înregis­trand circa 50 de cumpărători pe an, la o medie de 5-10.000 euro pe lucrare. Anual, galeria vinde circa 20 de ta­blo­uri, cel mai scump fiind o lucrare de Roman Tolici de 35.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO