Mediafax.biz Exclusiv

10.000 de iPad-uri vândute în România

Autor: Adrian Seceleanu

18.01.2011, 18:59 60

Vânzările au crescut puternic, deşi firmaamericană nu are o reprezentanţă locală şi nu a finanţat campaniide promovare pe plan local. Produsele Apple sunt însă intensmediatizate, iar atenţia acordată iPad a crescut imediat cegadgetul a fost achiziţionat şi de primii trei oameni în stat,preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi şeful Senatului- Mircea Geoană. Vânzările au crescut şi pe fondul campanieiintense de promovare realizată de Cosmote şi Vodafone, odată cuintroducerea în ofertă a iPhone 4, spune Marius Ghenea, şefulretailerului online pcfun.ro. "iPad şi iPhone au o cerere spontanăbună, (…) ceea ce uşurează procesul devânzare".

Şi la eMag, vânzările de produse Apple aucrescut puternic, spune Radu Apostolescu, directorul de marketing:"Creşterea din 2010 faţă de 2009 este de 3.000%. Toate produseleApple au reprezentat circa 3% din vânzările eMAG în 2010", careerau estimate la 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO