Mediafax.biz Exclusiv

Acţiunile FP pot genera zilnic tranzacţii de minim trei milioane euro, crede preşedintele BVB

21.01.2011, 13:47 12

"Cred cătranzacţiile zilnice cu acţiunile Fondului Proprietatea pot fi deminim 3 milioane de euro. Sunt încrezător că listarea Fondului vafi urmată de un şir de eveniment pozitive cu impact îndeosebiasupra pieţei de capital şi asupra Bursei de Valori", a declaratFarmache pentru Ziarul Financiar.

Un prim impact va fi cel de imagine, pentrucă piaţa de capital va intra în atenţia publică după ce în ultimiiani volumele mici de tranzacţionare, dar şi performanţele slabe auţinut-o într-un con de umbră.

De asemenea, listarea Fondului Proprietateava antrena companiile şi investitorii înspre folosirea pieţei decapital ca instrumente de finanţare.

"În momentul de faţă mă aştept ca companiilecontrolate de stat să fie cele care vor furniza resursele de careare nevoie Bursa, pentru că numărul companiilor private care potavea un impact major, prin listare, asupra Bursei este destul deredus", a spus Farmache.

De asemenea, el se aşteaptă ca numărulinvestitorilor activi să crească odată ce piaţa le oferă noiacţiuni la tranzacţionare.

"Aşa cum este sloganul bursei americane "weproduce prices", vrem ca Bursa Valori de la Bucureşti să descoperepe 25 ianuarie preţul acţiunii FP", adaugă preşedinteleBVB.

Fondul Proprietatea vrea să obţină înurmătorii doi ani aproape 1,5 miliarde de euro din vânzarea deacţiuni ale unor companii din portofoliul său şi ar putea să selisteze la Varşovia sau Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO