Mediafax.biz Exclusiv

Ambro Suceava şi-a bugetat afaceri în creştere cu 36% şi speră la un profit de peste 2 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

27.06.2011, 19:07 193

Compania sperăîn acest an la un profit net de 9 mil. lei (peste 2,1 mil. euro),în creştere faţă de profitul net de 5 mil. lei (1,2 mil. euro) din2010.Activitateacompaniei este structurată pe două divizii, cea de producţie ahârtiei pentru carton ondulat, respectiv divizia de producţie acartonului ondulat.

Divizia de hârtie din cadrul fabricii Ambroasigură în prezent 80% din hârtia necesară producţiei de cartonondulat pentru cele două unităţi din România ale grupuluiRossmann.

În prezent, exporturile reprezintă 15% dintotalul vânzărilor de hârtie ale companiei, produsele Ambroajungând pe pieţele din Ungaria, Ucraina, Moldova, Serbia sauBulgaria.

"Cantitatea ambalajelor vândute de Ambro,divizia de carton ondulat, a crescut cu 22%, iar veniturile auînregistrat un plus de peste 50% în primul trimestru al anului, încondiţiile în care piaţa de carton ondulat a crescut valoric cu44%. Credem că această tendinţă de creştere se va confirma şi înurmătoarea perioadă de timp", au declarat pentru ZF Transilvaniaoficialii companiei Ambro.

Capacitatea de producţie a fabricii dinSuceava este de 130.000 de tone de hârtie anual, însă fabrica nufuncţionează la capacitate maximă. Cantitativ, piaţa hârtiei pebază de maculatură pentru carton ondulat ajunge, conformestimărilor făcute de oficialii Ambro, la 200.000 de tone. Compania vede o creşterecantitativă cu 10% a pieţei de hârtie pentru carton ondulat înacest an.

"Anul trecut, compania noastră a produs60.000 de tone de hârtie pentru carton ondulat.Capacitatea Ambro este de 130.000de tone de hârtie, însă singura limită care nu ne permite săcreştem producţia este insuficienţa maculaturii", au afirmatreprezentanţii Ambro.

Ambro are în curs de derulareinvestiţii de peste 1,5 mil. euro.

Compania avea anul trecut 333 deangajaţi, salariul mediu net în 2010 fiind de 936 lei. ConducereaAmbro intenţionează ca în acest an să ajungă la 340 de angajaţi şisă crească salariul mediu net la 992 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO