Mediafax.biz Exclusiv

Apulum Alba Iulia se apropie de 1.000 de angajaţi şi afaceri de 20 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

27.03.2012, 11:55 240

Campania de recrutare demarată de furnizorul IKEA are la bază creşterea în acest an a capacităţii de producţie la 14.000 de tone de porţelan, faţă de 11.000 de tone în prezent. Apulum intenţionează să instaleze anul acesta un nou cuptor de ardere, o investiţie de aproximativ 2 mil. euro. Pe de altă parte, anul trecut capacitatea de producţie a fabricii din Alba Iulia a crescut cu 3.500 de tone.

"Ne-am propus să mai angajăm în acest an aproape 60 de persoane, având în vedere investiţiile în derulare. Pe de altă parte, comenzile din partea IKEA, principalul client al companiei noastre, sunt în creştere", a declarat Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.

Compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri de circa 85 mil. lei (19,8 mil. euro), mai mult cu 28% faţă de anul trecut, datorită comenzilor în creştere la export, în special pe piaţa europeană.

În 2011 Apulum a realizat afaceri totale de peste 66,4 mil.lei (circa 15,5 mil. euro), în creştere cu 50% faţă de anul anterior.

Ponderea vânzărilor la export ajunge la circa 86% din cifra de afaceri a companiei. În ceea ce priveşte vânzările pe piaţa locală, acestea au scăzut anul trecut cu circa 10% faţă de anul anterior, conform companiei.

Apulum livrează pentru suedezii de la IKEA în principal seturi de farfurii, dar şi alte produse. În 2011 compania din Alba Iulia a încheiat un contract cu IKEA pentru furnizarea a 11 milioane de piese din porţelan.

Pe lângă compania suedeză, Apulum mai colaborează la extern cu firmele Rody Time (Italia), Befa (Grecia), Antonio Borras (Spania), Michael Fischer (Germania), Creatable (Germania), Cinsa (Mexic) sau Serland (Republica Moldova). Gama de produse cuprinde atât porţelan pentru menaj şi porţelan hotelier, cât şi obiecte decorative şi bibelouri.

Fabrica de porţelan Apulum a fost înfiinţată în anul 1970 în Alba Iulia, fiind în prezent cel mai mare producător de porţelan din România. Compania a fost preluată în urmă cupatru ani de către grupul italian Rody Time.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO