Mediafax.biz Exclusiv

Austriecii de la Evoline angajează 70 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

22.02.2012, 18:37 365

Compania caută manageri de proiect, arhitecţi software, programatori C, C++, .NET, dar şi personal pentru diverse servicii suport IT.

Evoline are în prezent, în cele două birouri din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş, în jur de 320 de angajaţi, în condiţiile în care anul trecut au fost recrutaţi aproximativ 130 de oameni. Recrutarea de personal se realizează pe site-urile de profil, prin firmele de head hunting sau pe site-ul Evoline.

"Piaţa HR este concurenţială, din ce în ce mai competitivă, iar cu trecerea anilor aceasta a crescut calitativ şi credem că va creşte în continuare. În prezent nu am întâmpinat greutăţi majore în procesul de recrutare şi suntem mulţumiţi, în mare parte, de nivelul de pregătire al candidaţilor", a declarat pentru ZF Transilvania Égly János, CEO al Evoline.

Reprezentanţii Evoline spun că pentru companie contează capacitatea angajaţilor de a învăţa rapid şi atitudinea acestora, în condiţiile în care se lucrează cu cunoştinţe sau competenţe care de foarte multe ori nu există pe piaţă.

"Luna trecută am încheiat două contracte de cooperare cu Universitatea Tehnică din Cluj şi Universitatea Babeş-Bolyai, colaborare care prevede şi o schimbare a programei universitare, pentru a o apropia mai mult de cerinţele pieţei şi industriei", a spus Égly János.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 7,8 mil. euro, iar pentru anul în curs compania şi-a bugetat afaceri totale de peste 11 mil. euro. Afacerile companiei au fost susţinute în principal de activităţile din domeniul dezvoltării software pentru căi ferate, în condiţiile în care firma Siemens, unul dintre clienţii principali ai Evoline, a mărit comenzile.

Potrivit conducerii Evoline, piaţa de servicii IT a consemnat anul trecut cea mai bună evoluţie, de după anul 2.000. Aproape toţi jucătorii de pe piaţă au crescut pe fondul brandului favorabil de ţară, al experienţei în creştere a companiilor din domeniu, dar şi al raportului preţ/calitate şi calităţii resursei umane.

"Cred că în condiţiile actuale piaţa va continua să crească mulţi ani de acum înainte. Este o oportunitate foarte bună pentru companiile româneşti din domeniu, care trebuie fructificată cât mai mult", a precizat János.

Compania dezvoltă aplicaţii software în funcţie de cerinţele venite din partea clienţilor externi, aplicaţiile fiind realizate pe bază de proiecte. Evoline dezvoltă soluţii software pentru domeniile industrie şi automatizări, dar şi aplicaţii web pentru diverse terminale mobile.

Principalul partener de afaceri al companiei este grupul german Evosoft, care face parte din corporaţia Siemens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO