Mediafax.biz Exclusiv

BelRom deschide o galerie comercială în Botoşani

Autor: Cristi Moga

23.06.2011, 18:52 258

"Proiectul dinBotoşani va fi deschis pe 15 noiembrie şi va fi format dintr-unhipermarket Carrefour cu o suprafaţă de 9.500 de metri pătraţi şi ogalerie comercială de 5.500 de metri pătraţi având printre chiriaşiDomo, New Yorker, Leonardo, Beauty Mania, Orsay, Zvon Cafe,Toyplex, Sensiblu, Inmedio şi alţii", a declarat pentru ZF Piet vanWaes, director în cadrul companiei belgiene.

BelRom a cumpărat terenul de patru hectaredin Botoşani încă din 2007, dar proiectul a fost întârziat pentru operioadă şi etapizat, în condiţiile în care belgienii plănuiauiniţial dezvoltarea unui proiect de 50.000 de metri pătraţi, careurma să cuprindă şi un multiplex Cinema City.

Cu toate acestea, proiectul European RetailPark va deveni cel mai mare centru comercial din Botoşani, după ceanul trecut a fost deschis şi un proiect Family Center, situat învecinătatea magazinului Kaufland şi având printre chiriaşiCarmolimp, Takko, Deichmann şi Altex.

BelRom a obţinut finanţare pentru proiectuldin Botoşani de la BRD, francezii fiind totodată şi finanţatorulparcului comercial deschis de belgieni anul trecut la Drobeta-TurnuSeverin. Competiţia pe piaţa centrelor comerciale din Botoşani seva ascuţi şi mai mult în primăvara anului viitor, când ar trebuifinalizat şi mallul Uvertura, dezvoltat de omul de afaceri DănuţPrisecariu.

Proiectul trebuia finalizat iniţial în 2009,dar criza a întârziat şi în acest caz lucrările.

"Ne propunem ca la sfârşitul anului săpredăm spaţiile către chiriaşi, iar inaugurarea să aibă loc întrimestrul doi al anului viitor", a declarat Petronela Avram,responsabil de închirierea centrului comercial Uvertura. Centrulare o suprafaţă de circa 15.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO