Mediafax.biz Exclusiv

BenQ România va avea în acest an afaceri de 7 milioane de euro, în creştere cu 40%

Autor: Claudiu Ilioiu

13.12.2010, 18:32 32

"Până acum 2010 a fost un an bun pentru BenQ. Un an în care amreusit să lansăm noi produse mai devreme decât celelalte branduri,strategie care ne-a oferit un avantaj tehnologic între trei şi şaseluni. În acelasi timp printr-o mai bună segmentare a pieţei şieficietizare a costurilor am încrederea că vom închide anul cu ocifră de afaceri mai mare cu 40% decât anul trecut" a declaratpentru MEDIAFAX Dragoş Salamac, team leader BenQ pentruRomânia.

La sfârşitul lunii septembrie, oficialul BenQ a declarat căestimează pentru 2011 o creştere a cifrei de afacere la 10 milioanede euro.

El a afirmat luni că încasările de anul viitor vor fiinfluenţate într-o măsură importantă de modul în care va evoluaîntreg segmentul business şi de reluarea investiţiilor îninfrastructura IT în sectorul de stat, "lucru mai puţinprobabil".

Salamac a arătat că anul 2010 va fi încheiat cu o cotă de piaţăde 40% pe segmentul videoproiectoarelor.

"Ţinând cont că şi segmentul de retail a început să fieinteresat de proiectoare, iar pentru unii cumpărători sărbătorilepot fi o bună ocazie de a-şi achiziţiona un proiector pentru filmeşi gamming, cred că vom avea un ultim trimestru cu rezultate celpuţin la fel de bune ca şi în restul anului 2010", a apreciatSalamac.

Din totalul cifrei de afaceri din acest an, 55% o reprezintăveniturile aduse din vânzarea de LCD-uri, 30% din vânzarea deproiectoare, iar 15% reprezintă camere digitale.

Pe segmentul monitoarelor LCD din România, BenQ ocupă loculpatru în rândul concurenţilor, cu o cotă cuprinsă între 7% şi 10%care se va păstra în aceleaşi limite până la sfârşitul anului.

Compania a înregistrat o creştere de 167% a vânzărilor deproiectoare în primele şase luni ale anului, la 2.192 de unităţi,şi a ajuns la o cotă de piaţă de 39% în primul trimestru şi 38% întrimestrul doi.

Firma este prezentă în România din 2002, prin intermediulpartenerilor de distribuţie. Partenerii locali ai grupului suntDarer, RHS Company, Scop Computers şi IT Direct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO