Bănci și Asigurări

Biroul lui Negriţoiu de pe Kiseleff a fost scos la închiriat pentru 1,2 mil. euro pe an

Biroul lui Negriţoiu de pe Kiseleff a fost scos la închiriat pentru 1,2 mil. euro pe an

Autor: Cristi Moga

19.10.2011, 10:02 6006

Banca îşi va muta în următoarele luni majoritatea operaţiunilor centrale în turnul de birouri Crystal Tower de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, astfel că proprietarii Palatului Kiseleff au angajat firma de consultanţă imobiliară The Advisers Knight Frank să găsească un nou chiriaş.

Decizia ING vine să marcheze trecerea la statutul de bancă universală, cu peste un milion de clienţi de retail, faţă de acum 15 ani când era un jucător elitist axat pe clienţii corporate.

Proprietatea din Kiseleff care devenise un simbol al imaginii ING are o suprafaţă închiriabilă de peste 6.000 de metri pătraţi dintre care 1.000 de metri pătraţi sunt deja disponibili.

"Chiriile solicitate se încadrează în media zonei, respectiv 17-20 euro/mp/lună, însă chiria finală este influenţată de mai mulţi factori, precum suprafaţa cerută, durata contractuală sau alte solicitări", spun reprezentanţii consultantului.

Palatul este o clădire istorică ale cărei specificaţii tehnice au fost aduse la un nivel comparabil cu cel al imobilelor de birouri de clasa A. Proprietatea aparţine firmei Magnus Imobiliar Consult, care a înregistrat în 2010 afaceri de 1,9 mil. euro. Această firmă este controlată de societatea Atlanta B.V., înregistrată în Olanda, iar Maria Dăscăliţa deţine 0,01% din acţiuni, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

"Suntem în discuţii cu câteva companii din domeniul financiar - bănci, asigurări - şi cel al serviciilor profesionale - case de avocatură, companii de consultanţă. Imobilul poate acomoda până la 4-5 chiriaşi, clădirea având mai multe intrări - trei în faţă şi şase în spate, iar accesul poate fi făcut din două străzi." The Advisers, controlată de către Horaţiu Florescu, cel mai experimentat broker de pe piaţa locală de birouri, a realizat anul trecut venituri de 1,2 mil. euro. Una dintre tranzacţiile sale importante din acest an este asistarea proprietarilor Nusco Tower la închirierea unui spaţiu de 8.000 de metri pătraţi către austriecii de la Volksbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO