Mediafax.biz Exclusiv

BitDefender atacă pieţele cu jumătate din angajaţi olimpici la matematică şi informatică

Autor: Adelina Mihai

06.06.2011, 19:29 530

Aproape jumătatedin angajaţii români şi străini ai producătorului român de soluţiide securitate a datelor BitDefender sunt olimpici la matematică şiinformatică, acesta fiind unul din motivele pentru care sunt"vânaţi" de giganţi ca Google sau Microsoft în Silicon Valley, undecompania a deschis un birou.

Cu un efectiv de angajaţi cuprins între 100 şi200 de oameni care lucrează în sediile din SUA (Silicon Valley şiFlorida), Spania, Germania şi Marea Britanie, BitDefender,controlată de familia Talpeş, continuă extinderea şi în acest an şivrea să se extindă în Americade Nord (Canada, Mexic), America de Sud (Brazilia) şi Asia(India) prin parteneriate şi distribuţie.

"Numai 10% din candidaţii care vin lainterviul de angajare trec de testul de inteligenţălogico-matematică, iar 40% dintre angajaţii actuali sunt olimpicila matematică şi informatică, atât naţional, cât şi internaţional",susţine Mihaela Dan, 54 de ani, Global HR Director al companieiBitDefender.

În prezent, compania are aproape 30 de poziţiideschise în birourile din Bucureşti, Cluj, Franţa şi SUA,majoritatea pentru funcţii tehnice, precum software engineer,dezvoltator de software pentru iPhone sau business technicalservices engineer, potrivit informaţiilor de pe site-ulcompaniei.

Candidaţii căutaţi vor lucra în departamentelede inovaţie şi tenologie, ameninţări online, product management şidezvoltare software suport tehnic.

În 2009, BitDefender a avut o cifră de afacerinetă de 24,8 milioane de euro, în creştere cu peste 40% faţă deanul anterior şi un profit net de 1,7 milioane de euro, de 15 orimai mare decât în 2008, potrivit datelor de pe site-ul Ministeruluide Finanţe.

Cu toate acestea, numai 5% din vânzările totale alecompaniei provin din România, restul fiind generat pe pieţelestrăine.

Reprezentanţii BitDefender nu oferă dateexacte privind numărul de angajaţi, cifra de afaceri, profitul saunivelul salariului mediu din companie.La finele lui 2009, compania avea 425 de angajaţi, cu 26mai mulţi decât în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO