Mediafax.biz Exclusiv

Cele mai bune destinaţii de angajare sunt oraşele din centrul ţării

03.12.2010, 13:56 35

În plus, specialiştii spun că în oraşe caSibiu sau Braşov raportul dintre personalul bugetar şi cel privateste mult mai redus decât în alte zone ale ţării.

"În aceste oraşe predomină industria auto,care din vara anului 2009 a început să-şi revină la nivelurile dedinainte de criză. Producţia în domeniul auto a crescut cu 20 -40%, ceea ce a însemnat noi angajări şi o rată a şomajului maimică. În plus, în toată industria auto au fost creşteri salarialepeste nivelul inflaţiei, în medie, cu câte 10% şi astfel se explicărezultatele statistice", susţine Melinda Mathe, directorul deresurse umane al SNR Rulmenţi din Sibiu, filiala locală a grupuluifrancez SNR Roulements şi unul dintre primii producători derulmenţi din ţară.

Mathe a mai precizat că există firme, cumeste şi SNR, care şi-au dublat efectivele de personal din 2009 pânăîn prezent.

Salariul mediu net în Sibiu a crescut cuaproape 5% în acest an, ajungând la o medie de 1.453 de lei, fiindcu peste 8% mai mare decât media naţională.

Însă de cele mai mari creşteri salariale auavut parte angajaţii din Braşov, unde salariile au crescut cu 10%,ajungând la o valoare netă de 1.325 de lei, în ciuda faptului cănumărul total de salariaţi din judeţ a scăzut cu aproape 13.000 înultimul an.

"Este o perioadă în care, într-adevăr,fiecare departament de resurse umane se poate folosi de contextulcreat de piaţa forţei de muncă atât pentru a păstra cei mai buniprofesionişti, cât şi pentru a atrage candidaţi buni", a spusJudith Kis, directorul de resurse umane al companiei Ambient dinSibiu, cu activităţi în comercializarea materialelor deconstrucţii, finisaje şi amenajări interioare.

Ambient a recrutat de la începutul anuluipeste 200 de persoane pe posturi noi, în mare parte înpoziţii-cheie. Firma este unul din cei mai mari angajatori de peplan local, care a renunţat anul trecut la 927 de angajaţi,rămânând cu un efectiv de aproximativ 1.600 de salariaţi la fineleanului trecut, potrivit datelor publicate de RegistrulComerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO