Mediafax.biz Exclusiv

Cifra de afaceri a DAAS România va urca la 15 mil. euro în 2010, de la 14 mil. euro anul trecut

10.12.2010, 13:02 47

"Pe HoReCa vom înregistra ocreştere de 12% a afacerilor anul acesta, mai ales datorităcontractului cu Petrom, iar pe ansamblu vom avea un avans de 5%", adeclarat, pentru Ziarul Financiar ,Daniel Mocanu, directorulgeneral al DAAS România.

Compania a furnizat echipamentelenecesare pentru dotarea cantinei deschise la subsolul PetromCity,cel maimare proiect imobiliar finalizat anul aceasta, în care compania ainvestit 130 de milioane de euro pentru a găzdui 2.500 de angajaţidin Bucureşti şi Ploieşti.

În afară de proiectul celor de laPetrom, în rest industria HoReCa a fost puternic afectată de criză,singurele investiţii fiind cele realizate de marile lanţuri deretail care au văzut în criză o oportunitate deextindere.

"Industria HoReCa a fost cea mai afectată decriză, în timp ce pe partea de retail pot spune că am stat mai bineîn 2010 decât în 2009. Marile lanţuri de magazine au folosit crizaca pe o oportunitate de creştere. Pe partea de HoReCa însă, cea maimare parte a afacerilor este controlată de antreprenori şi pe acestsegment am văzut în 2010 multe insolvenţe, multe businessuri careau pi cat", explică Mocanu.

Potrivit acestuia, cifra deafaceri a companiei este alcătuită în proporţie de 45% de segmentulHoReCa, 50% din partea de retail şi restul din divizia demobilier.

Prognoza pentru 2011 indică ocifră de afaceri de 18 milioane euro.

Printre clienţii companiei,dincolo de Petrom, se numără hotelurile de cinci stele Radisson SASşi Marriott, Novotel, Ibis, Continental, Hard Rock Cafe, lanţul depizzerii Pizza Hut şi KFC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO