Dan Roman pleacă de la S&T pentru un nou business

31 mai 2011 Autor: Adrian Seceleanu

Dan Roman, 61 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri din industria locală IT, s-a retras din echipa de top management a furnizorului austriac de servicii informatice S&T, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală, pentru a se ocupa de un nou business.

Roman a început să lucreze pentru S&T în anul 2002, când furnizorul de servicii a cumpărat firma eNet Data înfiinţată de Roman în anul 2000 în Austria. El a înfiinţat în anul 1990 una dintre primele firme private din România, Romanian Business Systems (RBS), pe care a vândut-o în anul 1995 către gigantul american IBM. După achiziţie, RBS s-a transformat în actuala reprezentanţă a IBM în România.

Contactat de ZF, Roman a spus că se va ocupa de un nou business, fără a preciza dacă este vorba de o afacere proprie sau dacă va prelua o funcţie într-o altă companie de profil. "Toată viaţa am fost un antreprenor, şi după 10 ani cu IBM şi 10 ani cu S&T cred încă într-un viitor pentru următorii 10, într-o construcţie adaptată nevoilor viitoare ale pieţei de IT din România", a spus el pentru ZF.

În anii '90 Dan Roman era deja unul dintre numele cunoscute din industria IT locală, din poziţia de director la Institutul pentru Tehnică de Calcul (ITC) - nstituţie fondată în 1967 şi care a jucat un rol-cheie în dezvoltarea industriei de profil. Mai mulţi directori care au lucrat în perioada comunistă la ITC au devenit după 1989 antreprenori sau manageri de top în industria locală IT&C, la fel ca Roman. Printre ei se numără Nicolae Badea (acţionar la Orange, proprietarul Computerland), Vasile Baltac (proprietar al grupului de firme IT SoftNet), Dan Bedros (fost preşedinte al Alcatel) sau Silviu Hotăran (fost şef al Microsoft România, în prezent manager al unei firme de training).

Cuvinte cheie:
IT
, S&T
, Manager
, Afacere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide