Mediafax.biz Exclusiv

Dumagas continuă transporturile pentru Ford, dar acum merge şi la export

Dumagas continuă transporturile pentru Ford, dar acum merge şi la export

Autor: Bogdan Alecu

22.03.2011, 18:48 108

"Anul 2011 a început bine pentru companie.Portofoliul de clienţi a crescut deja cu 15%. Singurele problemecare le-am întâmpinat au fost legate de evoluţia preţului lamotorină care ne-a determinat să ajustăm tarifele, marja de profitfiind prea mică pentru a o suporta", a spus Mihai Dugăeşescu,directorul general şi acţionar minoritar al DumagasTransport.

Unul dintre cei mai mari clienţi ai Dumagaseste Ford România, com pania locală fiind primul transportator carea încheiat un con tract cu ame ricanii. "Cu Ford Ro mâ nia avem înconti nuare contract. Transpor tăm atât com po nente pentru fabricăcât şi maşini finite care sunt exportate în Europa de Vest", a spusDugăeşescu.

Compania a achiziţionat în primele trei luniale acestui an 100 de camioane noi, în valoare totală de peste 7mil. euro potrivit calculelor ZF, ceea ce a extins flota cu maibine de 30% faţă de perioada similară a anului trecut. Şefulcompaniei nu a precizat metoda de achiziţie a celor 100 de camioaneşi nici marca acestora. Mihai Dugăeşescu controlează 49,99% dinacţiunile Dumagas Transport SA, potrivit datelor de la RegistrulComerţului, iar restul de 50,01% sunt deţinute de Bancroft, un fondbritanic de private equity care a intrat în acţionariatul companieila mijlocul anului trecut, prin achiziţa de acţiuni de la familiaDugăeşescu.

Anul trecut cifra de afaceri a DumagasTransport a crescut cu peste 30%, la un nivel de aproape 40 mil.euro, potrivit directorului companiei, faţă de 28 mil. euro în2009.

Achiziţiile demarate în ultimele luni de mariitransportatori au atras o creştere de peste 50% a vânzărilor devehicule comerciale în primele două luni ale acestui an, la aproape2.000 de unităţi potrivit potrivit statisticilor AsociaţieiProducătorilor şi impor tatorilor deAutomobile.

Piaţa vehiculelor comerciale a depăşit-oastfel pe cea a autoturismelor în ceea ce priveşte creşterea dinprimele două luni ale anului. În condiţiile în care utilitarele auavansat cu peste 50%, autoturismele au crescut cu 18%, la 8.600 demaşini.

În prima lună a anului, din primele cincimărci din punctul de vedere al vân zărilor trei erau mărci care comercia lizează exclusiv vehicule utilitare, precum MAN, Scania sauDAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO