Mediafax.biz Exclusiv

Electrica vrea să cumpere turbine eoliene pentru un proiect în Galaţi, contract de 83 mil. euro

Autor: Carol Dan

14.04.2011, 11:50 51

Contractul vizează achiziţia a 15 turbine eoliene, cu o puterede circa 3 MW, transportul, montajul, punerea în funcţiune aparcului eolian şi servicii de mentenanţă şi service în perioada degaranţie şi post garanţie.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este16 mai.

Termenul pentru livrarea turbinelor este de 12 luni de laîncheierea contractului, iar durata estimată pentru serviciile dementenanţă în perioada de garanţie şi post garanţie este de 20 deani.

Valoarea estimată a turbinelor este cuprinsă între 53 milioaneeuro şi 63 milioane euro, iar suma evaluată pentru lucrări dementenanţă variază între 17 milioane euro şi 20 milioane euro.

Electrica estimează că în august sau septembrie va obţineavizele de construcţie pentru o investiţie de 160 milioane euro îndouă parcuri parcuri eoliene de 50 MW fiecare în localităţileChirnogeni, în judeţul Constanţa, şi în Frumuşiţa, judeţulGalaţi

Prin construcţia celor două parcuri eoliene Electrica va devenio companie energetică integrată, cu operaţiuni de producţie,distribuţie şi furnizare a electricităţii.

Electrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO