Mediafax.biz Exclusiv

Goodyear: Piaţa românească de anvelope are un potenţial ridicat de creştere, la 15 milioane unităţi

Autor: Neagu Lidia-Ileana

30.01.2012, 11:22 191

"Într-o ţară cu peste 22 milioane de locuitori, nivelul actual al pieţei este scăzut. Acum sunt aproximativ trei milioane de anvelope, însă ar trebui să fie de cinci ori mai multe. Aşadar există un potenţial ridicat de creştere în România", a declarat Michel Rzonzef pentru MEDIAFAX.

El a spus că pe piaţa din România compania Goodyear Dunlop se află în topul jucătorilor, însă a evitat să avanseze o cifră privind cota de piaţă.

Potrivit unui studiu al companiei, una din şapte companii de transport de marfă din Europa va da faliment în termen de 8 ani dacă nu vor fi luate măsuri drastice pentru eficientizarea consumului de carburant pentru flote.

"Sectorul de transport rutier de marfă se confruntă cu o presiune imensă pentru a respecta planurile ambiţioase ale Europei pentru a schimba ţintele cu privire la schimbările climatice. Dar, în ciuda angajamentelor pentru a economisi carburant, vedem că multe flote ar putea fi mult mai bine pregătite pentru a face faţă impactului de preţ şi operaţional al unei eventuale schimbări legislative cu privire la amprenta de carbon", a spus Rzonzef într-o conferinţă de presă.

Recomandările Goodyear pentru a ajuta operatorii de transport să reducă emisiile de carbon vizează investiţii în tehnologia de monitorizare a presiunii în anvelope, echiparea obligatorie a vehiculelor cu sisteme de monitorizare a presiunii în cauciucuri şi ajustarea restricţiilor UE referitoare la greutatea şi înălţimea vehiculelor.

Studiul a fost realizat prin intervievarea a 400 de manageri europeni de flote în intervalul septembrie-noiembrie 2011.

Totodată, Goodyear a lansat un site dedicat pentru companiile de transport de marfă cu ajutorul căruia acestea pot calcula eficienţa flotelor, astfel încât reducă costurile şi să îmbunătăţească amprenta de carbon.

Firma importă şi distribuie în România mărcile Goodyear, Dunlop, Fulda, Debica şi Sava.

Goodyear este unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, cu 70.000 de angajaţi care lucrează la 60 de fabrici din 26 de state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO