Mediafax.biz Exclusiv

Încă o firmă de soft vine la Cluj: MoSync din Suedia

Autor: Adrian Seceleanu

30.11.2010, 18:13 53

"Ţinta noastră este să realizăm un centru dedezvoltare software pentru aplicaţiile mobile în care să aveminiţial cinci angajaţi, până la finele lunii ianuarie 2011", adeclarat pentru ZF Dusyant Patel, directorul executiv alcompaniei.

"Într-un an de zile estimăm că vom avea 10angajaţi. Căutăm dezvoltatori de soft cu cunoştinţe foarte bune înlimbajele C şi C++, preferabil cu experienţă în dezvoltarea deaplicaţii pentru telefoane mobile. Suntem dispuşi să plătim unpremium peste nivelul salariilor din Cluj pentru oameni cuexperienţă", a adăugat el, fără a oferi detalii despre nivelulsalariilor.

Un programator cu experienţă poate câştiga şipeste 1.500 de euro net. Cum a ajuns compania suedeză să deschidăun centru tocmai în România, la Cluj? Patel spune că în parte acontat experienţa sa personală de business în România, dar înspecial faptul că în Cluj se pot găsi programatori care vorbesclimba engleză.

"De asemenea, România este destul de aproapede Suedia şi a fost o alegere simplă pentru noi." MoSync dezvoltă oplatformă pentru dezvoltarea de aplicaţii pentru telefoane mobile -una dintre cele mai explozive businessuri din industriasoftware.

Pe scurt, platforma MoSync ajută dezvoltatoriisă scrie codul sursă o singură dată şi apoi să îl exporte spreorice platformă mobilă: Google Android, Apple iPhone, Nokia Symbiansau Java etc. Centrul de la Cluj va deservi clienţii companiei dindiferite sectoare precum banking, media sau linii aeriene. Practicoamenii angajaţi în România vor dezvolta diferite aplicaţii pentrutelefoane mobile pe baza proprieiplatforme.

Printre clienţii firmei suedeze se numără şicompanii mici, dar şi giganţi ca Samsung sau operatorul francez detelefonie mobilă SFR.

Compania estimează venituri de 1,2 milioane deeuro în acest an şi de 2,5 milioane de euro în 2011. Investitoriişi membrii board-ului sunt fondatorii softului de baze de dateMySql: David Axmark şi Michael Widenius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO