Mediafax.biz Exclusiv

Intercapital Invest: Bursa va bate cu siguranţă randamentele bancare în următorul deceniu

21.01.2011, 13:31 10

"Fără îndoialăcă Bursa va bate randamentele bancare în următorul deceniu şi dacăo să ne uităm în urmă, peste 10 ani cred că vom vedea nişterezultate foarte bune.Bursa noastră beneficiază şi de faptul că suntem o piaţăemergentă. Nu o să vedem niciodată astfel de randamente laemitenţii importanţi de pe bursa din SUA de exemplu", spunePaşol.

Potrivit unei analize a ZF pebaza datelor furnizate de Intercapital Invest, dacă un investitorar fi plasat o sumă de bani în mod egal în 12 dintre cele mailichide şi longevive acţiuni de la categoria I a Bursei în perioada1999 - 2002, valoarea acţiunilor din portofoliu ar fi crescut pânăla sfârşitul anului trecut de peste 38 de ori şi de 31 de ori întermeni reali.

Cu aceeaşi sumă de bani plasatăîn depozite bancare la începutul anului 1999, investitorul şi-ar ficrescut averea de numai 5,7 ori şi în termeni reali ar fiînregistrat o pierdere de 20% din cauză că inflaţia a depăşitremuneraţiile oferite de bănci în aceeaşi perioadă.

În ceea ce priveşte acţiunileconsiderate "de viitor", firma de consultanţă KTD Invest considerăcă cele mai bune randamente le vor aduce companiile tinere şi carese află în plină dezvoltare situate mai ales în industrii tinere,precum cea a combustibililor din surse regenerabile şi a energieiverzi care vor înlocui combustibii fosili

"Nu cred că au fost în ultimuldeceniu oportunităţi de investiţii la fel de accesibile publiculuilarg şi care să aducă randamente la fel de mari caBursa.", a mai spus Paşol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO