Mediafax.biz Exclusiv

Japonezii de la Yazaki şi-au bugetat afaceri în creştere cu 10-20% la fabrica din Arad

Autor: Laurentiu Cotu

28.02.2012, 18:38 514

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 105 mil. euro, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior datorită evoluţiei pozitive a pieţei în principal pe segmentul autovehiculelor economice şi hibride.

"Activitatea companiei noastre din acest an se bazează pe un trend uşor crescător al producţiei, dar şi pe demararea unor noi proiecte. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei în 2012, estimăm o creştere a acesteia cu 10-20% faţă de anul trecut", a declarat pentru ZF Transilvania Constantin Nedelcu, general manager al Yazaki Component Technology din Arad.

Compania activează în domeniul proiectării şi producţiei de instrumente de bord, module, componente electrice şi electronice pentru sectorul auto. Anul trecut, producţia companiei a crescut cu 13% faţă de anul anterior, printre clienţii Yazaki fiind producătorii de automobile Toyota, Volvo, General Motors, PSA, Jaguar, Renault-Nissan. Potrivit reprezentanţ ilor companiei, Yazaki va demara în acest an noi colaborări cu Continental, Volkswagen sau Volvo Trucks. Anul trecut, vânzările intracomunitare şi exportul aveau o pondere de peste 95% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

Yazaki derulează în prezent o investiţie de circa 5 mil. euro pentru extinderea capacităţilor de producţie ale fabricii din Arad. Programele investiţionale din acest an prevăd pe lângă extinderea ariei de producţie şi achiziţia unor noi linii de fabricaţie. Anul trecut, Yazaki Component Technology a finalizat o investiţie de 10 mil. euro în tehnologie, extinderea parcării pentru angajaţi şi autobuze.

Compania va angaja peste 100 de persoane, tehnicieni mentenanţă, dar şi personal administrativ, ingineri proiectanţi sau de proces.

În prezent, Yazaki are circa 1.000 de angajaţi în fabrica din Arad, în condiţiile în care anul trecut au fost recrutate încă 160 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO