Mediafax.biz Exclusiv

Lucian Isar, fost şef al trezoreriei Bancpost, a plecat din bancă

Lucian Isar, fost şef al trezoreriei Bancpost, a plecat din bancă

Autor: Razvan Voican

01.12.2010, 18:33 1258

A fost adus la Bancpost la începutul lui 2007 de fostul CEOManuela Plăpcianu, fiind recrutat de la Citibank, unde deţinusepostul de director executiv pe trezorerie, el lucrând timp deaproximativ opt ani pentru subsidiara băncii americane. Grecii dela Bancpost lau numit director executiv pe divizia global markets,încredin ţându-i conducerea trezoreriei, în condiţiile în carevenise cu mai mulţi membri din dealin gul de la Citi. În 2008 afost avansat pentru o scurtă perioadă la rangul de vicepreşedinteexecutiv pe pieţe financiare.

Din această poziţie el a fost implicat în toamna lui 2008 înscandalul provocat de atacul speculativ împotriva leului reclamatde Banca Naţională. Ca urmare, la sfârşitul lunii noiembrie i-aufost retrase responsabilităţile legate de trezorerie, postul său devicepreşedinte fiind desfiinţat, dar a continuat să coordonezeactivităţile băncii pe corporate banking. În schimb, Bogdan Mihoc,la vremea aceea şef al trezoreriei UniCredit Ţiriac Bank, ademisionat din funcţie şi s-a retras din domeniul bancar după ceoficiali ai BNR criticaseră în termeni duri comportamentultrezoreriilor mai multor bănci în contextul evenimentelor de pepieţele valutară şi monetară.

Isar a rămas la Bancpost, fără a mai apărea însă cu comentariide piaţă, în cele din urmă primind funcţia de senior executivedirector la corporate. În ultimele luni nu mai venise la bancă încondiţiile în care s-a concentrat pe studiile făcute la HarvardBusiness School. De altfel, are un palmares remarcabil de cursuriîn străinătate: mai întâi la OxfordSt. Cateherine's College, apoila universitatea din Chicago - Booth Business School, iar recent laHarvard. Surse bancare spun că Isar intenţionează să rămână înafara bankingului pentru a se ocupa de proiecte personale debusiness.

Şi Mihoc s-a dedicat studiilor, făcând în prezent un executiveMBA la London Business School. După evenimentele din toamna lui2008 nici Florin Cîţu, şeful trezoreriei ING, nu a mai avutapariţii publice, BNR solicitând atunci ca trezorierii în generalsă nu mai iasă cu comentarii în presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO