Mediafax.biz Exclusiv

Maguay: Acum se vinde numai ce e foarte iefin şi bine promovat

Autor: Magraon Andreea

10.11.2010, 18:09 8

El a adăugat că anul viitor va fi de asemeneaunul dificil. "Nimeni nu vede sub auspicii bune prima jumătate aanului viitor. Singura speranţă este să se asigure o stabilitatelegislativă", a spus Pughin, care a adăugat că una dintre soluţiieste deblocarea proiectelor finanţate din fonduri europene pentruîntreprinderi mici şi mijlocii.

Rezultatele financiare ale companiei dinprimele nouă luni ale anului au fost asemănă toate celor dinaceeaşi perioadă a anului trecut.

"Singura diferenţă a fost că în 2009 am avutîn prima jumătate a anului proiecte mari, iar anul acesta avem în adoua jumătate", spune Pughin fără a da altedetalii.

Maguay a vândut anul trecut 5.000 denotebook-uri, de aproape do uă ori mai multe decât în2008.

Tot în 2009 volumul de desktop-uri s-amenţinut la nivelul din 2008, respectiv 9.000 de unităţi, în timpce numărul de servere a scăzut anul trecut cu 200 de unităţi, la500.

Compania estimează pentru acest an afaceri de12 milioane de euro, acelaşi nivel faţă de anul trecut. "Ţinta arămas aceeaşi stabilită la începutul anului. E posibil să nu fieatinsă totuşi, dar este devreme să spunem acest lucru. Avem multeproiecte întârziate şi am putea să nu încasăm banii până la fineleanului, astfel încât să ne atingem ţinta", spune Pughin. Potrivitoficialului Maguay, compania nu va înre gistra pierderi în acestan.

Maguay are în prezent 60 de angajaţi. Potrivitlui Eduard Pughin compania caută să angajeze pe poziţii în vânzărişi suport tehnic. El nu a precizat câţi oameni vor firecrutaţi.

"Angajăm oameni pe aceste poziţii generatoarede profit. Suntem interesaţi de câştigarea de proiecte şi încercămsă facem tot posibilul pentru acest lucru", a mai spusPughin.

Compania a anunţat ieri lansarea unui sisteminformatic integrat pentru Maguay, care va ajuta la reducereacosturilor administrative, creşterea competitivităţii angajaţilor,dar şi a securităţii informaţiilor despre clienţi şi angajaţiilor.

Valoarea proiectului este de 1,6 milioane delei (400.000 de euro), aproape jumătate din sumă fiind finanţatădin fonduri europene. Proiectul are o durată de 12luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO