Euro 2012, pe TVR 1, TVR 2, TVR HD şi euro2012.tvrinfo.ro

7 iun 2012 Autor: Mediafax

TVR este gazdă a celui mai important eveniment fotbalistic al anului, Euro 2012, care va putea fi urmărit integral la TVR 1, TVR 2, TVR HD, precum şi pe site-ul dedicat competiţiei, euro2012.tvrinfo.ro, care va transmite live toate meciurile, informează televiziunea publică.

TVR difuzează, în perioada 8 iunie - 1 iulie, toate cele 31 de partide din cadrul Campionatul European de Fotbal din Polonia şi Ucraina, dar şi rezumate, ştiri şi talk-show-uri dedicate acestui eveniment.

Partidele vor fi difuzate în direct sau înregistrat, pe TVR 1, TVR 2, TVR HD, dar şi pe Dolce Sport, în urma parteneriatului încheiat de televiziunea publică şi postul deţinut de Romtelecom, la sfârşitul anului trecut.

La TVR 1 şi TVR HD telespectatorii pot urmări meciuri în direct, de la orele 19.00 şi 21.45, în timp ce TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrările partidelor din faza grupelor, transmise în direct de Dolce Sport, imediat după încheierea acestora, de la ora 00.00.

Din faza sferturilor, toate partidele vor fi transmise în direct de TVR, simultan cu Dolce Sport.

Dolce Sport va difuza şi o parte dintre competiţiile de la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra. Telespectorii TVR vor putea urmări, ca şi până acum, transmisiunile de atletism, gimnastică, canotaj, caiac-canoe, nataţie, scrimă, dar şi meciurile echipei naţionale de polo, singura calificată la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Sublicenţierea drepturilor de transmisie a unor competiţii sportive este un demers legal şi necesar în contextul financiar actual al televiziunii publice, potrivit unui comunicat al TVR, o soluţie care a îmbinat dorinţa de a oferi fotbal telespectatorilor postului cu importanţa reducerii costurilor de transmisie.

În baza parteneriatului încheiat cu Dolce Sport, TVR estimează o economie importantă pentru cheltuielile tehnice, de peste jumătate de milion de euro.

În baza bunei colaborări, cele două televiziuni au realizat în ultimele luni schimburi de conţinut pentru ştirile sportive, se mai spune în comunicat.

Euro 2012 debutează vineri, la TVR 1, de la ora 18.00, cu "Euro Studio", moderat de Cosmin Cernat. Va urma, la TVR 1 şi TVR HD, transmisia în direct a festivităţii de deschidere Euro 2012 şi primul meci al campionatului, Polonia - Grecia, în direct de la Varşovia, de la ora 19.00. Comentariul meciului va fi asigurat de Marian Olaianos, aflat în Polonia pe toată durata Euro 2012. Emil Hossu-Longin va comenta pentru telespectatorii TVR partidele de fotbal disputate în Ucraina.

De la Bucureşti, Cosmin Cernat, Tudor Furdui şi Cristian Mîndru vor modera alternativ "Euro Studio", dezbateri difuzate în fiecare zi de meci, cu invitaţi care vor analiza fazele importante. Pe toată durata campionatului, telespectatorii TVR 1 vor afla ştiri de la faţa locului urmărind "Euro Ştiri", jurnal zilnic, de la ora 14.30.

Partidele se vor juca pe opt stadioane, patru în Polonia (Gdansk, Poznan, Varşovia, Wroclaw) şi patru în Ucraina (Doneţk, Lviv, Kharkiv şi Kiev).

Finala va avea loc pe 1 iulie, la Kiev.

După Campionatul European de Fotbal, următorul mare eveniment care va putea fi văzut la TVR este Olimpiada de la Londra din această vară.

 
Cuvinte cheie:
Euro 2012
, TVR 1
, TVR 2
, TVR HD
, euro2012.tvrinfo.ro
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
grozea constantin - 09 iunie 2012, 22:37

nu va mai bateti joc de telespectatorii tarii care platesc abonament la tvr!
transmite-ti macar pe net campionatul european.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!