Mediafax.biz Exclusiv

Nestor, NNDKP: Consultanţa pentru noul Cod civil poate impacta cu până la 10% afacerile firmei

Autor: Cristi Moga

05.09.2011, 13:20 444

"Pregătirea pentru noul Cod civil a început de când proiectul era pe ultima sută de metri.De câteva luni avem un program la care participă toată firma, cu echipe de prezentare din diverse practici, într-un sistem interactiv, cu şedinţe filmate şi postate pe intranet. Erau controverse şi pe vechiul Cod, cu siguranţă sunt multe şi pe noul Cod, care este de patru ori mai mare ca volum", explică şi Manuela Nestor.

Cel puţin pentru o perioadă, noul Cod civil va da mari dureri de cap firmelor şi avocaţilor, în condiţiile în care textul lasă loc de interpretări şi oferă soluţii contradictorii faţă de alte legi în vigoare, apreciază avocaţii.

"Nimeni nu poate susţine în momentul de faţă că are soluţii. Noi marcăm în prezent «zonele de risc», în care pot fi date interpretări multiple aceleiaşi instituţii sau aceluiaşi text de lege", spune Ion Nestor.

Până în prezent doar o serie de instituţii financiare au solicitat servicii juridice externalizate cu privire la acest aspect.

"Comunitatea de business nu este suficient de educată pentru a apela constant la servicii juridice. Oamenii de afaceri au de cele mai multe ori o reacţie retroactivă, nu proactivă", adăugat Nestor.

El precizează că dintre cei «păţiţi», unii mai învaţă să facă un audit preventiv decât să ajungă "să plângă pe scările unei firme de consultanţă când se trezesc cu câte un control".

Încasările firmei au crescut cu 25% în prima jumătate a anului, în condiţiile în care estimările pentru 2010 indică afaceri apropiate de 15 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO