Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa hotelieră dă semne de revenire

Piaţa hotelieră dă semne de revenire

Autor: Mirabela Tiron

03.03.2011, 09:43 21

"Ne aşteptăm lalucruri mai bune anul acesta. Primele două luni ale acestui anne-au arătat că piaţa hotelieră s-a stabilizat.

Am bugetat pentru acest an o creştere cu 8%a veniturilor care va veni din atragerea unui volum mai mare declienţi", a susţinut Octavian Lazăr, managerul hotelului Caro dinCapitală, ce operează 216 camere clasificate la două, trei şi patrustele, amplasate pe bulevardul Barbu Văcărescu.

Pachetul majoritar de acţiuni la complexul Caro, care s-adezvoltat începând cu anul 1999, este deţinut de familia Lazăr, cupeste 60% din titluri, alături de un partener francez, cu circa30%, diferenţa fiind în posesia altor acţionariminoritari.

Octavian Lazăr a explicat că majorarea afacerilor anul acestadepinde de modul în care va fi dirijat traficul pe bulevardul BarbuVăcărescu.

Caurmare a lucrărilor la pasajul suprateran din Pipera, circulaţiarutieră a fost închisă pe câteva străzi din aceastăzonă.

"Limitarea accesului către hotelar putea afecta activitatea noastră. Nu ştiu cum vor putea ajungeclienţii la hotelul nostru", a spus Lazăr.

Familia Lazăr plănuia săinvestească în dezvoltarea unui centru spa în interiorul hotelului,dar şi în cea a unui restaurant, însă toate proiectele deinvestiţii au fost puse în stand-by.

"Cele două investiţii nu sunt înplan pentru anul acesta, banii cu care vrem să facem acesteproiecte provenind din surse proprii şi nu din credite." Existenţaunui centru spa ar aduce un plus de valoare oricărui hotel, avândîn vedere că măreşte gradul de atracţie. O astfel de investiţie arputea constitui chiar un element de diferenţiere pe piaţa hotelierădin Capitală, unde concurenţa este foarte mare. Capacitatea decazare pe piaţa bucureşteană se ridică la peste 11.000 de camere înhoteluri, potrivit unui raport al companiei de consultanţăimobiliară CB Richard Ellis Eurisko (CBRE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO