Mediafax.biz Exclusiv

Plimob Sighet, furnizorul de scaune al IKEA, a angajat 300 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

11.11.2011, 11:30 567

Din totalul celor 300 de oameni recrutaţi de Plimob în acest an, 70 au fost studenţi angajaţi doar pentru perioada verii, potrivit conducerii companiei.Conform unor informaţii anterioare, Plimob a mai angajat anul trecut circa 200 de oameni.Salariul mediu net în companie a crescut de la 976 lei anul trecut la 1.044 lei în prezent.

"Am recrutat oameni şi în acest an, în condiţiile în care comenzile au fost în continuă creştere. Pentru a face faţă cererii venite în special din partea IKEA, intenţionăm să creştem anul viitor cu 20% capacitatea de producţie, în acest sens fiind depus deja un proiect pentru atragerea de fonduri europene", a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Godja, director general al Plimob.

Anul trecut peste 90% din producţia fabricii de la Sighet mergea către concernul IKEA, în condiţiile în care ponderea exportului ajungea la 98% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

Volumul anual prelucrat de companie este de 40.000 de metri cubi de cherestea, Plimob utilizând în procesul de fabricaţie fag, stejar sau mesteacăn.

Producţia anuală a companiei este de aproximativ două milioane de scaune, la o capacitate lunară de producţie de 180.000-200.000 de unităţi.

Compania a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 99,3 mil. lei (23,6 mil. euro), iar pentru acest an şi-a bugetat o creştere cu peste 10% a afacerilor, determinată în principal de comenzile mai mari din partea retailerul suedez IKEA. Plimob lansează în fiecare an pe piaţă 2-3 produse noi, conform reprezentanţilor companiei. În acest an au fost alocaţi 0,8 mil. euro în retehnologizarea fabricii din Sighet.

Directorul general al Plimob declara anul trecut că au fost investiţi circa 2 mil. euro în achiziţionarea şi tehnologizarea unei fabrici de cherestea din Ucraina, care a devenit funcţională din 2010.

Investiţia a fost realizată cu sprijinul companiei IKEA, în fabrica din Ucraina producându-se diverse modele de scaune pentru clienţii concernului suedez din Moscova. Conducerea firmei din Sighet a mai spus că pentru administrarea acestei fabrici a fost înfiinţată o nouă companie, controlată de Plimob, nedorind să ofere în prezent mai multe informaţii în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO