Mediafax.biz Exclusiv

Preţurile la trei camere, uşor avans în luna martie

Preţurile la trei camere, uşor avans în luna martie

Autor: Cristi Moga

01.04.2012, 20:34 470

Astfel, preţul mediu al apartamentelor cu trei camere din Capitală au ajuns la 77.900 de euro în martie, faţă de 77.750 de euro în februarie, întorcându- se practic la nivelul din ianuarie. În cei patru ani de scădere a pieţei au mai fost luni în care proprietarii au avut aşteptări mai mari de preţuri, dar acestea s-au "corectat" de fiecare dată rapid.

În cartiere precum Drumul Taberei, Berceni, Militari, Colentina, Iancului sau Titan preţurile medii solicitate se menţin în intervalul 64.000-69.000 de euro, astfel că în urma negocierilor se poate ajunge spre un preţ la care achiziţia să poată fi realizată prin credit "Prima casă".

În zonele scumpe ale oraşului, precum Dorobanţi- Floreasca sau Kiseleff-Aviatorilor, preţurile apartamentelor cu trei camere au scăzut în martie cu peste 5%, ajungând la 130.000 de euro, respectiv 125.000 de euro, potrivit datelor transmise către ZF de Analize Imobiliare, platforma de rapoarte a imobiliare.ro.

Cele mai ieftine apartamente cu trei camere din Bucureşti sunt cele din sudul oraşului, de pe şoseaua Giurgiului, unde potrivit Analize Imobiliare preţurile medii sunt de 58.000 de euro, respectiv 849 de euro/metrul pătrat.

Potrivit Indexului ZF, realizat în colaborare cu firma Coldwell Banker, pe baza datelor de pe site-ul anuntul.ro, zonele din Bucureşti cu creşteri de preţuri în luna martie au fost 1 Mai, Vitan Mall sau Colentina, în timp ce în cartiere precum Drumul Taberei, Moşilor sau Ştefan cel Mare valorile solicitate au fost mai scăzute.

Până la sfârşitul acestui an, piaţa apartamentelor vechi va mai fi susţinută de programul Prima casă, prin care băncile înscrise în program mai pot acorda credite de peste 800 de milioane de euro garantate de stat în proporţie de 50%.

În condiţiile în care construcţia de locuinţe noi nu dă semne de revenire, cel mai probabil cumpărătorii vor continua să se îndrepte spre piaţa apartamentelor vechi.

Pe fondul insolvenţelor declarate în prima parte a acestui an şi a reticenţei băncilor de a finanţa construcţia unor noi locuinţe, revenirea pe creştere a sectorului rezidenţial probabil va mai întârzia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO