Mediafax.biz Exclusiv

RAAL Bistriţa are buget de un milion de euro pentru a cumpăra utilaje de producţie

Autor: Laurentiu Cotu

03.11.2011, 11:02 186

Investiţia face parte dintr-un program demarat în urmă cu doi ani, în vederea instalării unei linii de producţie a schimbătoarelor de căldură pentru domeniul auto. În intervalul 2009-2010, compania a mai investit circa 1,3 mil. euro. RAAL a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 20 mil. euro, mai mult cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 98% din totalul vânzărilor în prima parte a anului au mers spre export. Bistriţenii au înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 31 mil. euro (130,2 mil. lei), conform site-ului Ministerului Finanţelor.Principalii clienţi ai companiei sunt John Deere, Class, AGCO, JCB, Ingersoll Rand, Linde, Parker, Van Hool, Voith, ABB sau Doosan. "Ne bazăm în continuare pe creşterea pieţei sistemelor de răcire datorită cerinţelor de remotorizare a utilajelor, vehiculelor sau a diverselor instalaţii, dar şi necesităţii de eficientizare a utilizării resurselor energetice", a declarat Paul Ilieş, director general al RAAL.

Compania deţine două fabrici de componente auto în judeţul Bistriţa-Năsăud şi sucursale în SUA, Italia, Germania şi Olanda, înfiinţate pentru suport logistic, service, marketing şi livrare.

Conducerea companiei a anunţat anterior că intenţionează să-şi extindă exportul pe pieţele din Rusia, India şi Brazilia, unde să dezvolte în următorii ani facilităţi de producţie.Compania are 1.400 de angajaţi după ce în primul semestru au fost recrutaţi 140 de oameni. Salariaţii companiei deţin 93% din acţiuni, restul titlurilor aflându-se în posesia SIF Banat-Crişana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO