Mediafax.biz Exclusiv

Rondocarton aşteaptă afaceri de peste 52 mil. euro în acest an, adică plus 28%

Autor: Laurentiu Cotu

07.08.2011, 19:29 186

Compania a încheiat exerciţiul financiardin anul trecut cu o cifră de afaceri de 172,8 mil. lei (circa 41mil. euro) şi un profit net de 3,4 mil. lei (800.000 de euro).Pentru acest an austriecii speră la un profit net de 12,8mil.lei (circa 3 mil. euro).

Rondocarton deţine circa 20% din totalul pieţeilocale de carton ondulat, estimată la circa 210.000 de tone,potrivit informaţiilor anterioare furnizate de companie.

Conducerea Rondocarton estimează pentru a doua parte a anului ocreştere a pieţei de carton ondulat peste nivelul anului trecut, încondiţiile în care majoritatea companiilor locale din domeniu aucapacităţi de a produce dublu faţă de cererea existentă.

Rondocarton exportă circa 20% din producţie pe pieţe precumUngaria, Elveţia,Ucraina,Moldova,SerbiaşiBulgaria, în timp ce pe piaţa locală firmaclujeană colaborează cu producători precum Agricola Bacău, EuropeanDrinks,Arctic,Murfatlar sau Unilever.

Austriecii deţin în România două fabrici de carton ondulat.Unitatea de producţie din localitatea Apahida, judeţul Cluj, are ocapacitate anuală de producţie de 30.000 de tone de carton ondulat,fiind totodată prima fabrică Rondocarton deschisă înRomânia.

Înurmă cu trei ani, compania a deschis cea de-a doua fabrică decarton ondulat de pe piaţa locală în Târgovişte, însă producţiapropriu-zisă a fost demarată la începutul anului 2009.

Anul trecut compania avea 253 de angajaţi, iar pentru acest anintenţionează să crească numărul de angajaţi până la 270 depersoane.

"Anul trecut salariul mediu net în companie era de 2.000 lei,iar pentru acest an este prevăzută o creştere de până la 2.100lei.Dacă în 2010 am realizat investiţii învaloare de 2,9 mil. lei, pentru acest an bugetul de investiţiiajunge la 3,3 mil. lei", au spus reprezentanţiiRondocarton.

Investiţiile companiei sunt orientate în principal spreretehnologizare.Grupul Rondo Ganahl, dincare face parte şi Rondocarton, dezvoltă o cifră de afaceri anualăde peste 250 mil. euro şi are în total circa 1.000 deangajaţi.

Principalii jucători de pe piaţa locală de carton ondulat suntPehart Tec, Rondocarton, Romcarton, Dunapack Rambox Prodimpex,Vrancart sau Ambro Suceava

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO